Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Novina u BiH: Policajci na konjima upozoravali građane da se ne okupljaju u parkovima

Nemojte propustiti

BANJA LUKA – Nedavno je gradonačelnik Igor Radojičić rekao da je Grad Banjaluka zatražio pomoć Ministrastva unutrašnjih poslova RS kako bi se spriječilo javno okupljanje građana na izletištima i u parkovima.

Policajci na konjima danas su u parku Mladen Stojanović u Banjaluci upozoravali građane, koji su bili u većim grupama, da se raziđu zbog restrikcija koje su uvedene nakon širenja korona virusa.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i pojave virusa korona u gradu su uvedene restrkicije zbog čega brojne firme, ustanove ili institucije uopšte ne rade ili samo u manjoj mjeri, kako bi se umanjio rizik od širenja ovog virusa.

Time je dobar dio građana na prinudnom odmoru, a pojedini se i dalje okupljaju u većim grupama u parkovima ili na izletištima, što je izazvalo zabrinutost od širenja zaraze.

Policajci na konjima prvi put su izašli na ulice, što je zabilježio fotoreporter Srpskainfo.

Nedavno je gradonačelnik Igor Radojičić rekao da je Grad Banjaluka zatražio pomoć Ministrastva unutrašnjih poslova RS kako bi se spriječilo javno okupljanje građana na izletištima i u parkovima.

– I pored sugestija koje smo upućivali i dalje je vidljiv veliki broj građana na izletištima. Zdravstveni radnici kažu da je zdravije prošetati vani, ali to ne znači da treba da se prave žurke, roštiljanja i slično. Nismo ništa napravili ako imamo 1.000 ljudi u parku Mladen Stojanović, koji mogu da zaraze jedni druge i onda da to prenesu dalje svojim ukućanima, komšijama i prijateljima. To želimo da izbjegnemo i zato je prevencija veoma važna. Neodgovorno je ponašanje ako se nastave okupljanja na tradicionalnim izletištima – rekao je on.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo