Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Novinar RTRS-a podržao sramotne stavove kolege s Tanjuga o genocidu u Srebrenici

Autor:Tanjug

Nemojte propustiti

Branimir Đuričić smatra kako IGK ne razlikuje voditelja od snimatelja te da je dužnost usprotiviti se takvom nametnutom zakonu.

Novinar Radio televizije Republike Srpske (RTRS) Branimir Đuričić podržao je novinara Tanjuga Marka Ivasa u njegovim stavovima, iznesenim tokom intervjua sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, o presudi Međunarodnog suda da je u Srebrenici počinjen genocid.

Đuričić je na Twitteru objavio da podržava srbijanskog novinara Tanjuga, Marka Ivasa te poručio da im niko ne može oduzeti slobodu govora, a “ponajmanje protektorat BiH”.

On se osvrnuo i na krivičnu prijavu koju je podnio Institut za genocid Kanada (IGK), koji su u saopćenju umjesto Marka Ivasa, napisali da su podnijeli krivičnu prijavu protiv Marka Trošića, a koji je bio snimatelj intervjua sa predsjedavajućim predsjedništva BiH.

Đuričić smatra kako IGK ne razlikuje voditelja od snimatelja te da je dužnost usprotiviti se takvom nametnutom zakonu.

– Podrška kolegi Marku Ivasu. Niko nam ne može oduzeti slobodu govora, ponajmanje protektorat BiH. Ivas nije vrijeđao žrtve, a usprotiviti se nametnutom zakonu, Komšićevom ucjenjivanju i logici NVO koja ne razlikuje voditelja od snimatelja dužnost je slobodoljubivih osoba – napisao je Đuričić.

Ovo Đuričiću nije prvi put da iznosi slične stavove oko genocida u Srebrenici. Podsjetimo, protiv novinara RTRS je već podnesena krivična prijava

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Veliki broj zaraženih: Zvaničnici u Njemačkoj savjetuju građanima da ne putuju za Božić

Odlazeća kancelarka Angela Merkel uputila je u subotu posljednji apel Nijemcima da se vakcinišu. Novi ministar transporta Njemačke savjetuje ljudima...

Možda vas zanima i ovo