Petak, 25 lipnja, 2021

Novinari već prenose svoja loša iskustva iz hotela u Sočiju

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Tokom kontinuirane debate o tome da li je Soči spreman da bude domaćin Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, koje počinju u petak, novinari širom svijeta počeli su se prijavljivati u hotele – na njihovu očiglednu žalost, piše Washington Post.

Neki novinari, koji su stigli u Soči, opisali su užasavajuće uvjete u hotelima u kojima su odsjeli u ovom gradu na Crnom moru, gdje je samo šest od devet hotela spremno za smještaj novinara. Neki hoteli se i dalje grade.

Ako ima vode, onda nije pitka. Jedan njemački fotoreporter rekao je za AP da u njegov hotel ulaze psi lutalice i građevinski radnici ulaze i izlaze iz soba.

Ovaj haos je u suprotnosti s ranijim obećanjima ruskih i zvaničnika olimpijskih igara da je Soči spreman za održavanje igara, uprkos terorističkim prijetnjama, nezavršenim radovima i zabrinutosti zbog kršenja ljudskih prava u zemlji.

Olimpijske igre su također enormno probile budžet za koji je izdvojeno rekordna 51 milijarda dolara što je izuzetno značajno kada se uzme u obzir da dosta posla još uvijek nije završeno.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Thomas Back, negirao je ovu informaciju, insistirajući da je “pozornica spremna” i da su mnoge zabrinutosti vezane za sigurnost i gradnju prenapuhane.

Washington Post poručuje da će svijet sam ovo ocijeniti u petak kada Zimske olimpijske igre počnu.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo