Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Novo od Samsunga: Super TV sa zakrivljenim OLED ekranom

Nemojte propustiti

Zakrivljeni OLED ekran omogućava gledanje programa iz svih uglova i dva različita kanala istovremeno

Samsung-Curved-OLED-TVJužnokorejska kompanija „Samsung“ zvanično je predstavila novi super TV sa zakrivljenim ekranom, čija cijena iznosi nevjerovatnih 9.940 eura, što je čak pet puta više od sličnih aparata s ravnim ekranima.

Televizor sa ekranom od 55 inča raspolaže visokom rezolucijom takozvanog zakrivljenog OLED ekrana, što omogućava da gledalac ima osjećaj kao da je u svakom trenutku na istoj udaljenosti od svog televizijskog aparata.

Poseban uređaj postao je dostupan zainteresovanim kupcima na južnokorejskom tržištu, a njegova prodaja u zemljama širom svijeta počeće od jula.

Osim što ima zakrivljeni ekran, koji ljudima omogućava da gledaju omiljene emisije iz svih uglova u prostoriji, novi TV pruža i mogućnost da se njegova slika podjeli i tako prate dva kanala istovremeno, ali bez miješanja slike.

Konzumenti programa tako nemaju utisak da se na drugom dijelu televizora dešava nešto sasvim drugačije od onoga što gledaju.

Šta je OLED?

– OLED – organske diode koje emituju svjetlost koriste se za izradu displeja na televizorima, monitorima, telefonima, tabletima i konzolama
– OLED displej radi bez pozadinskog osvjetljenja, što znači da može da prikaže duboke crne boje, ali i da bude tanji i lakši od tečnog, kristalnog displeja (LCD).
– OLED može da proizvede mnogo veći kontrast od LCD

(Kurir)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo