Četvrtak, 28 listopada, 2021

Novo u ponudi: Mostarci se klade na Valentina Inzka ili Ljubu Bešlića

Nemojte propustiti

U gradu na Neretvi otvorena je nesvakidašnja kladionica. Legendarni Mostarac Jusa Jelin već dva dana u centru Mostara, u Fejićevoj ulici, prima uplate Mostaraca koji imaju opciju da se klade na visokog predstavnika Valentina Inzka (1) ili gradonačelnika Ljubu Bešlića (2).

kladionicaNaime, danas istječe posljednji dan koji otvara mogućnost visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku da spriječi, kako je OHR nazvao “jednostrano” nametanje budžeta gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

Nakon što je mostarski gradonačelnik u ponedjeljak objavio da proglašava budžet grada za 2013. godinu, Gradska uprava mora sačekati tri dana odgovor od OHR-a. Ukoliko u tom roku, koji ističe noćas u ponoć, visoki predstavnik ne donese odluku kojom poništava Bešlićevu odluku o proglašenju budžeta, Gradska uprava će u petak početi sa isplatom plaća budžetskim korisnicima.

OHR je u utorak reagovao tek komentarom, kojim je ocijenio nametanje budžeta kao “još jedan u nizu jednostranih poteza koji produbljuju pravne nejasnoće u Mostaru”.

“Nema dvoznaka, nema neriješnog rezultata, koeficijent je 2, kod mene stoji novac, a oni koji dobiju bit će isplaćeni prema uplati, ali uz uslov da zajedno sa rajom portoše zarađeno. Do sada se kladilo preko 150 Mostaraca, a većina ih je odigrala dvojku na Bešlića, tj, da će Bešlić pobijediti Inzka i protiv njegove volje nametnuti budžet”, kaže Mostarac Jusa Jelin, penzioner koji na ovaj način “ubija” dosadu, zabavlja i uveseljava svoju raju.

kladionica2

Sve stranke čiji su kandidati u Klubu Bošnjaka u Gradskom vijeću (SDA, NS Radom za boljitak te nezavisni vijećnici) izjasnili su se protiv nakane gradonačelnika da samostalno nametne budžet i naveli kako gradonačelnik ne može sam odlučiti o trošenju 54 miliona maraka.Mostarska SDA objavila je da u postupku donošenja i nametanja budžeta nije učestvovao niko od relevantnih političkih predstavnika u Gradskom vijeću, niti bilo ko od državnih službenika u administraciji Grada Mostara, koji ne pripada HDZ-u.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo