Utorak, 22 lipnja, 2021

Novo ublažavanje mjera u Bosni i Hercegovini: Od ponedjeljka se dozvoljava rad bazena, bioskopa, takmičarske aktivnosti u grupama do 30 osoba…

Autor:Anadolija

Nemojte propustiti

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici u Banjaluci donio je odluku da se od 10. do 24. maja dozvoljava se rad bioskopa i bazena na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, uz strogo pridržavanje mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS-a.

Od 10. do 24. maja dozvoljavaju se i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, bez prisustva publike ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora.

Nakon razmatranja epidemiološke situacije u RS-u zaključeno da druge, ranije donesene mjere i dalje ostaju na snazi.

Republički štab za vanredne situacije danas je usvojio zaključke o raspodjeli vakcina, te zadužio Institut za javno zdravstvo RS-a da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama.

“Riječ je o raspodjeli 25.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine i 49.300 doza SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated or COVID-19 Vaccine (Vero Cell) vakcine proizvođača Sinopharm”, navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo