Subota, 4 veljače, 2023

Novoizabrana predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom

Nemojte propustiti

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt razgovarali su, telefonski, danas o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Visoki predstavnik čestitao je novoizabranoj predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Krišto i poželio joj sreću u budućem radu.

Tokom sastanka razgovaralo se o nužnim koracima koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom, stabilizaciji političkih prilika te važnosti brze uspostave izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH. Također, naglašena je potreba jačanja funkcionalnosti institucija BiH, uz predan rad svih domaćih čimbenika i potporu međunarodne zajednice.

Predsjedavajuća Krišto istaknula je kako su kroz smjernice i načela u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022. – 2026. godine usvojeni jasni ciljevi čijim će se realiziranjem graditi jaka i stabilna BiH. Među primarnim ciljevima je ubrzanje euroatlantskog puta, koji podrazumijeva jednakopravnost konstitutivnih naroda i svih drugih u BiH.

Razgovaralo se i o nužnim ograničenim izmjenama Ustava kao i izmjenama Izbornog zakona BiH. Krišto je izrazila nadu i očekivanje kako BiH već u sljedećoj godini može ispuniti ključne kriterije i prioritete te otvoriti pregovore za članstvo u Europskoj uniji.

Visoki predstavnik Schmidt pozdravio je planirane korake kao i nužno postizanje usuglašenih ciljeva koji će pridonositi osiguranju političke stabilnosti, jedinstva i mira u BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

FIPA kojom upravlja Milica Marković potpuno podbacila: Veliki pad stranih investicija!

I dok strane investicije bilježe ozbiljan pad, FIPA se ponovo pohvalila aktivnostima na Fejsbuku. Direktne strane investicije u BiH periodu...

Možda vas zanima i ovo