Subota, 24 srpnja, 2021

Novopečena ambasadorica BiH u Češkoj: Martina Mlinarević poručila da će od ambasadorske plate za Srebrenicu mjesečno izdvajati 100 KM

Nemojte propustiti

Novopečena ambasadorica BiH u Češkoj je ovlastila banku da počev od danas, 11. februara 2020. godine, jednom mjesečno, do opoziva sa njenog računa vrši redovan prenos sredstava u iznosu od 100 KM na račun korisnika trajnog naloga, odnosno Ministarstva finansija i trezora, odakle će ta sredstva dalje biti proslijeđena MC Srebrenica-Potočari.

Ambasadorica BiH u Češkoj Republici Martina Mlinarević odlučila je finansijski pomoći rad Memorijalnog centra (MC) Srebrenica-Potočari.

“Od svoje buduće plaće odlučila sam da se trajnim nalogom sredstva s iste, svakog mjeseca do kraja mog mandata, skidaju za tri meni neizmjerno važne ustanove/udruženja i oboljelu djecu. Prva od njih – MC Srebrenica”, obznanila je Mlinarević na svom Facebook profilu.

Ovlastila je banku da počev od danas, 11. februara 2020. godine, jednom mjesečno, do opoziva sa njenog računa vrši redovan prenos sredstava u iznosu od 100 KM na račun korisnika trajnog naloga, odnosno Ministarstva finansija i trezora, odakle će ta sredstva dalje biti proslijeđena MC Srebrenica-Potočari.

“Obavijest je otvorena iz razloga jer se obraćam građanima moje zemlje koji plaćaju moj rad u inozemstvu. Moj rad prema istima bit će transparentan i otvoren od prvog dana, kako sam i najavila. Ovo ne smatram ličnim dobrim djelom, nego novcem građana moje zemlje i aktom poticaja za druge. Disclaimer je ovdje za one što između ušiju baštine samo pustu livadu, naravno”, napisala je Mlinarević.

Za sada nije poznato koje će još dvije ustanove/udruženja, osim MC Srebrenica-Potočari, ova književnica finansijski pomagati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo