Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Nurkić nakon Mađara najavio pohod na Njemačku: Nikog se ne bojimo, idemo usrećiti narod BiH

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Već u subotu naša selekcija igra novu utakmicu protiv domaćina Njemačka, a inače BiH se nalazi u takozvanoj “grupi smrti”.

Jusuf Nurkić je očekivano bio jedan od najboljih košarkaša reprezentacije Bosne i Hercegovine u današnjoj prvoj utakmici Evropskog prvenstva u kojoj je naša selekcija ubjedljivo savladala Mađarsku rezultatom 95:85.

Naš centar je za samo 20 minuta igre imao 19 poena, četiri skoka i tri asistencije te Mađari u dosta slučajeva za njega jednostavno nisu imali rješenje.

“Mađari nas nisu iznenadili. Igraju cijeli napad i igrali su dobro. Lijepa su ekipa i znaju šta rade. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Znamo naš kvalitet. Mislim da se sjećate da sam i ranije rekao, nikoga se ne bojimo. Ali isto tako moramo igrati u okviru naših mogućnosti. Imamo momke koji dobro igraju i napad i odbranu”, rekao je Nurkić za Sport Klub nakon utakmice.

Već u subotu naša selekcija igra novu utakmicu protiv domaćina Njemačka, a inače BiH se nalazi u takozvanoj “grupi smrti”.

“Mislim da nema grupe smrti. Jednostavno želimo usrećiti narod u BiH iako imamo dosta problema. Idemo utakmicu po utakmicu. Spremni smo za Njemačku. Čuli smo da nas najavljuju kao iznenađenje turnira, ali najbolje da nas svi ostave da ništa ne znamo. A vidjet ćemo šta znamo”, poručio je Nurkić.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je danas učešće na Eurobasketu otvorila pobjedom, a u narednom kolu u subotu igra protiv Njemačke.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vašar u Puračiću od 12 do 14. oktobra: Na “bosanskom Oktoberfestu” se očekuje 100.000 posjetilaca

Ovu manifestaciju bi tokom tri dana trebalo posjetiti više od 100.000 ljudi. Druženje, općenarodno veselje uz izvornu i narodnu...

Možda vas zanima i ovo