Utorak, 6 prosinca, 2022

O njemu pisao i ‘Forbes’ – Emil Hajrić: Kreator jednog od najkorisnijih alata na internetu

Nemojte propustiti

Nakon uspjeha sedamnaestogodišnjeg tinejdžera Nika D’Alojzija, koji je postao multimilioner nakon što je internet gigantu “Yahoo” prodao svoj agregator vijesti “Summly”, počele su da se nižu i ostale priče o uspjehu mladih preduzetnika.

Emil Hajrić
Emil Hajrić

Poznati magazin “Forbes” tako je objavio priču o mladom Emilu Hajriću, iz Bosne i Hercegovine, koji je napravio hvale vrijedan poslovni poduhvat kada se iz Ostina, u Teksasu, preselio u BiH, gdje je otvorio kompaniju “Helpjuice”, koja mu već sada donosi zavidnu zaradu.

Njegova kompanija se brine da ostale kompanije pružaju trenutne odgovore putem automatskog softvera, tzv. “knowledge base softwarea”.

Prije “Helpjuica” Emil je imao nekoliko propalih projekata poput “Bizteena”, koji je bio jedna verzija fejsbuka, ili “Picopya”, ali to ga svakako nije obeshrabrilo i on je nastavio da radi na inovativnim idejama.

Sve je krenulo na bolje kada su mu investitori iz fonda “Capital Factory” dali 20.000 dolara za početak biznisa. Prelomna tačka je, ipak, bila kada je odlučio da ode u Sarajevo iz kojeg potiče njegova porodica.

Godinu dana nakon toga “Helpjuice” je uspješna kompanija i njeni profiti rastu gotovo 30 odsto mjesečno. Kompanija danas zapošljava nekoliko radnika u BiH.

(Nezavisne)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo