Utorak, 18 siječnja, 2022

O ovom Bosancu bruji Amerika: Policajac Almedin Ajanović spasio dvoje ljudi iz zapaljenih vagona nakon iskakanja voza iz šina u Džordžiji

Nemojte propustiti

Ne obazirući se na vatru od požara i znak upozorenja “Visoki napon”, Ajanović je ušao u željezničke vagone kako bi spasio ljude.

Almedin Ajanović, policajac u američkoj saveznoj državi Džordžija koji vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine, herojskim činom dospio je u žižu američke javnosti.

Ajanović se vraćao kući s posla kada je čuo eksplozije i osjetio vrelinu požara koji se dogodio u Lilburnu usljed iskakanja voza iz šina, prenosi WTSP.

Krećući se kroz šumu pješice, stigao je do mjesta nesreće i spasio dvije osobe iz zapaljenog vagona.

Ne obazirući se na vatru od požara i znak upozorenja “Visoki napon”, Ajanović je ušao u željezničke vagone kako bi spasio ljude.

– Možemo biti ponosni na našeg policajca i njegov nesebičan gest u ovom izazovu koji je ga je zatekao – rekao je član gradskog vijeća Lilburna Emil Pauel (Powell).

Gradonačelnik Lilburna Tim Dan (Dunn) također je pohvalio herojski čin Ajanovića.

– Ponosan sam na našu policiju, na policajce poput Ajanovića koji je trčao u opasnost kako bi pomogao onima koji su u nevolji – rekao je Dan.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo