Utorak, 3 kolovoza, 2021

Obdukcija potvrdila: U okultnom ritualu zbog ljubomore pojeo organe svoje djevojke

Nemojte propustiti

Monstruozno ubistvo Mirele Batanović (20), djevojke iz BiH, iz oktobra prošle godine kada ju je njen dečko Aleksandar (27), ruskog porijekla, ubio i raskomadao u stanu u Austriji, dobilo je epilog.

Zadao joj je oko 50 uboda nožem

Osumnjičeni je u istrazi detaljno opisao kako ju je ubio i rekao je da je sve duže planirao. Za ostvarenje svog strašnog plana informacije je tražio na internetu, a ponajviše o pravnim posljedicama zbog ubistva, a onda ju je ubio. S oko 50 uboda nožem raskomadao je tijelo svoje bivše djevojke.

Neke dijelove tijela je pojeo

Istražitelje je najviše šokirala njegova izjava kako je neke dijelove njenog tijela pojeo. Obdukcija je to i dokazala.

Aleksandru je ubio u njenom stanu u noći na 9. oktobra 2014. godine. Na Mirelinu tijelu urezao je okultni simbol, a zatim odsjekao i pojeo neke dijelove njenog tijela.

Austrijski mediji tvrde da razlog nije ljubomora, već okultni ritual

ORF je tokom trajanja istrage naveo da razlog ubistva nije ljubomora, nego okultni ritual. Iako je ubica na početku policijskog saslušanja izjavio da je morao ubiti Mirelu jer ga je prevarila, ORF je naveo kako to ipak nije istina. Mirela i Aleksandar, inače ruskog porijekla, su bili u vezi oko godinu i pol dana i on je bio bolesno ljubomoran.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo