Petak, 14 svibnja, 2021

Obdukcija tijela Mile Ivančića – Tri uboda u vrat svećenika su bila kobna

Nemojte propustiti

Kobne bile tri ubodne rane u predjelu vrata, ali i naknadno kamenovanje u glavu

Zavalje - Bihać (Foto: Oslobođenje)
Zavalje – Bihać (Foto: Oslobođenje)

Obdukcija tijela svećenika Mile Ivančića, koji je pronađen mrtav u subotu, u župnom uredu u selu Zavalje kod Bihaća, pokazala je da je svećenik ubijen.
– U predjelu vrata nanesena su mu tri uboda oštrim predmetom, vjerovatno nožem, i uslijed tih povreda je iskrvario i nastupila je smrt, kazao nam je Đevad Durmišević, načelnik Odjela patologije u Bihaću.

Tačna je i ranije objavljena informacija da je svećenik više puta udaren i kamenom u glavu, a ubice su nesretnoga fratra udarale kamenom nakon što su ga zbole. Kamen je pronađen na licu mjesta, ali nož, predmet izvršenja ubistva, još nije.

Inače, obdukciju tijela je naredio kantonalni tužilac Senad Ljubijankić, koji vodi istragu o ovom ubistvu. Podsjećamo, fratar Mile Ivančić radio je u mjesnom naselju Zavalje kod Bihaća i živio je u župnoj kući gdje je i pronađen ubijen. On je prije samo nekoliko dana putovao u Zagreb i podigao novac za otplatu radova na župnom stanu.

-Mještani tvrde kako je fra Ivančić bio česta meta napada provalnika, pa je tako za Božić prošle godine iz župne kuće ukradeno oko 6.500 KM, a posljednji napad desio se 1. februara ove godine, kada su u župnu kuću upala dvojica maskiranih provalnika, ali ih je Ivančić primijetio, pa su se udaljila. Zbog indicija da je ubijeni svećenik i opljačkan, pretpostavlja se da se ovdje radi o ubistvu iz koristoljublja.

– Neko je poznavao njegovo kretanje, imao informaciju i o novcu, logika nalaže da je počinilac iz bližeg okruženja, tako da vjerujemo da ćemo slučaj vrlo brzo riješiti, kazao nam je ministar MUP-a USK-a Šefik Smlatić.

Ova tragedija u Bihaću šokirala je stanovnike grada koji su ogorčeni zbog tako surovog ubistva svećenika.
Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić izjavio je danas u Sarajevu da je šokiran ubistvom Mile Ivančića, župnika sveštenika iz Zavalje. Pudarić je izrazio iskreno saučešće Gospićko-senjskoj biskupiji, župi bihaćkoj, kao i biskupu Komarici, te je ponudio svaku vrstu pomoći kako bi počinioci ovog svirepog ubistva što prije bili otkriveni i adekvatno kažnjeni, saopćeno je iz Pres-službe potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo