Utorak, 16 kolovoza, 2022

Obećao da će mu zaposliti sina u Elektroprivredi, uzeo 4.000 maraka i nakon toga nestao

Nemojte propustiti

Grgić je osobi inicijala D. G. obećao da će mu zaposliti sina u Elektroprivredi, ako mu on zauzvrat da 4.000 maraka. Grgić je, prema prijavi, uzeo novac, a dato obećanje, kao i u više navrata ranije `zaboravio`i samo nestao.

OkruznotuzilastvoBLBanjalučanin Dalibor Grgić koji se, varajući građane, predstavljao kao prijatelj aktuelnog predsjednika RS-a Milorada Dodika, rođak ranijeg premijera Aleksandra Džombića, te uposlenik Vlade RS-a, zaradio je još jednu prijavu.

Ovaj put izvještaj protiv njega banjalučka policija je podnijela jer je na od jednog muškarca uzeo 4.000 maraka obećavajući da će mu srediti posao za sina.

Iz banjalučkog CJB-a je potvrđeno da je prijava podnesena zbog slučaja iz decembra 2009. Naime, tada se Grgić osobi inicijala D. G. lažno predstavio, te obećao da će mu zaposliti sina u Elektroprivredi, ako mu on zauzvrat da 4.000 maraka. Grgić je, prema prijavi, uzeo novac, a dato obećanje, kao i u više navrata ranije, “zaboravio”.

Inače, ovo je tek jedna u nizu Grgićevih prevara. Prilikom onih koje su obuhvaćene ranije podnesenim prijavama, Grgić se hvalio kako je dobar sa premijerom, odnosno predsjednikom RS-a, te obećavao ljudima zaposlenje u različitim institucijama, a onda nestajao sa novcem.

Iz policije su istakli kako su tokom 2012. godine Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci podnijeli dva službena izvještaja protiv Grgića zbog prevara šestero građana iz Banje Luke i Laktaša izvršenih na sličan način, a kojim je on “zaradio” oko 35.000 KM.

Među žrtvama Grgićevih prevara, koje je on, prema nekim informacijama, birao na slavama i drugim slavljima, vodeći računa o njihovom imovinskom stanju, bio je i njegov sugrađanin Z. V. od kojeg je na ime kapare za kupovinu pežoa 605 uzeo 2.000 KM i 2.500 eura. Z. V. nikad nije dobio vozilo, a ostao je i bez novca, baš kao što je i N. V. oštećen za 700 eura. Grgić je, naime, tom građaninu obećao srediti papire za inostranstvo, od njega je uzeo novac i nestao.

Također zbog prevare, Grgića je svojevremeno prijavio i Lj. B, koji je policajcima ispričao da taj Banjalučanin u oktobru 2010. došao u njegovu trgovinu. Predstavio mu se kao radnik Vlade RS-a i rekao da mu je (tadašnji) premijer tetak, a potom “za potrebe Vlade” uzeo ulje, akumulatore i drugu robu, koju nikada nije vratio, niti je platio. Na taj način je vlasnika oštetio za 2.705 KM.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu su, kako smo uspjeli saznati, protiv Grgića do sada podigli dvije optužnice kojim se on tereti za prevare, poslovne prevare te falsifikovanje ili unštavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, a radi se na još tri predmeta.

Izvor: Oslobođenje

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo