Subota, 27 studenoga, 2021

Obična vožnja se pretvorilu u noćnu moru: Nije mogao ni zamisliti šta će mu se dogoditi tokom vožnje kajakom

Nemojte propustiti

Foto: Youtube
Foto: Youtube

– Čuo sam da mi netko doziva ime i kada sam istrčao van, vidio sam čovjeka kojeg nešto vuče natrag u vodu – ispričao je radnik veslačkog centra

Vožnja kajakom za jednog muškarca iz Lime u New Yorku pretvorila se u pravu noćnu moru. Dok se vozio kajakom, u potoku u gradu Rochesteru napao ga je dabar.

Životinja je Michaela Cavanaugha povukla u vodu s kajaka i izgrizla ga je po leđima i ruci. Zbog rana koje je zadobio završio je u bolnici. Djelatnik veslačkog centra Nate Reynolds vidio je dio napada.

– Čuo sam da me netko doziva i kada sam istrčao, vidio sam čovjeka kojeg nešto vuče natrag u vodu. Bilo je kao da gledam horor film – ispričao je Nate, javlja 13wham.com. Dodao je kako je Michael uspio prići pristaništu za kajake, no dabar ga nije puštao pa ga je Nate morao nekoliko puta udariti veslom da bi ga otjerao. – Veslo se slomilo i dabar ga je napokon pustio. Na nekoliko je sekundi nestao, ali se vratio pa sam ga opet udario – rekao je.

kajak2

Centar je nakon incidenta bio privremeno zatvoren kako bi pronašli dabra, a naposljetku su pronašli njegovu lešinu koja je poslana na testiranje na bjesnoću.

– Prvi put se dogodilo ovako nešto. Dabar je očito zbog nečega bio uznemiren, a ne znamo zašto – rekao je Ken Altfather, vlasnik veslačkog centra koji ga vodi već 20 godina.

Stručnjaci objašnjavaju kako su napadi dabrova na ljude vrlo rijetki, no ipak se znaju dogoditi. Biolog Art Kirsch ističe kako su dabrovi biljojedi i obično nisu agresivni prema ljudima. Napadi se najčešće događaju u slučajevima bjesnoće ili kada dabrovi štite svoje mladunce.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo