Srijeda, 5 svibnja, 2021

Obilježena godišnjica ubistva trojice dječaka u Jukićevoj ulici u Sarajevu

Nemojte propustiti

Roditelji ubijene djece i građani Sarajeva posjetili su mjesto, u ulici Jukićeva na području općine Centar, na kojem je na današnji dan 1993. godine ubijeno troje djece.

Sarajevo-panoramaPotpredsjednik “Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995”.Alija Hodžić je rekao kako je ovo jedan od mnogih zločina koji se desio ovome gradu i jedan od mnogih zločina koji se desio u BiH.

– Danas sam sretan i tužan. Sretan što je puno ljudi danas prisutno da pokažu da se zločin neće zaboraviti i da će istina jednoga dana izaći na vidjelo, a tužan sam što su djeca koja nisu ništa skrivila, izgubila život dok su se igrala – kazao Hodžić u izjavi za Fenu.

Dodao je kako će vječna rana ostati, ali se nada da će bh. tužilaštva smoći snage da procesuiraju zločince i da će istina izaći na vidjelo.

Obilježavanju je pored članova Udruženja, prisustvovla delegacija Grada Sarajeva, Općine Centar, Mjesne zajednice, te brojni građani.

Na današnji dan, 27. aprila 1993.godine od dvije ispaljene granate sa četničkih položaja oko Sarajeva, u ulici Jukićeva 132, usred igre su ubijena tri dječaka: Vedran Milas (1979), Amel Terahija (1979) i Sakib Smajić (1977).

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo