Utorak, 22 lipnja, 2021

Obistinile se slutnje Harisa Bjeloglavića: Pozitivan sam na koronavirus, potajno sam se nadao da će nalaz biti negativan

Nemojte propustiti

Bjeloglavić ističe da mu sve ovo teško pada, ali i da sada mnogo strahuje za svoju porodicu s kojom je bio u kontaktu dok nije znao da je zaražen.

Vijest da je koronavirus ušao u Kantonalnu bolnicu Zenica izazvala je opravdanu zabrinutost brojnih građana u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), a posebno svih onih koji su proteklih dana bili hospitalizirani u zeničkoj bolnici.

Međutim, pored njih mnoštvo je građana Zenice koji su boravili u klinici u Tuzli, gdje je i zabilježen slučaj infekcije tamošnje medicinske sestre, u prilog čemu govori podatak da je danas zabilježeno sedam slučajeva infekcije u Zenici koji su povezani upravo s Centrom za srce u Tuzli.

Među njima je i Haris Bjeloglavić, koji je bio u direktnom kontaktu sa zaraženom medicinskom sestrom, a njegova bojazan bila je još veća nakon što je dobio groznicu.

Obavijestio je nadležne o simptomima, a jučer mu je uzet bris i poslan na testiranje. Danas je dobio potvrdu da je pozitivan na koronavirus. O tome kako se osjeća nakon potvrde da je inficiran koronavirusom, Bjeloglavić je govorio za “Avaz”.

– Šok! Nevjerica. Doslovno. Sve vrijeme sam se potajno nadao da će nalaz biti negativan. S obzirom na to da sam operisan i da imam određen način ishrane i terapiju, odbio sam ići u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica. Od te bolnice imam traume. Rekao sam da me stave u bilo koji drugi izolatorij, prihvatit ću, u bolnicu ne želim da idem – priča nam Bjeloglavić.

Ističe da mu sve ovo teško pada, ali i da sada mnogo strahuje za svoju porodicu s kojom je bio u kontaktu dok nije znao da je zaražen.

– Simptomi su se prvo javili meni, a potom i supruzi. Najviše me strah što sam bio u kontaktu s roditeljima. Niko da se zapita šta je s mojom porodicom?! Garantujem da su i oni zaraženi, a niko ne pomišlja da ih testira. Samo preporuka da ostanu u kući – govori on.

Iako nije mogao ni slutiti da će biti zaražen koronavirusom i da je još u šoku, na kraju razgovora kaže da, ipak, vjeruje u bolje sutra.

– Iskreno, nadam se da će ovo proći i da će se pozitivno završiti za sve nas. I da ćemo se uskoro vratit normalnim životima – zaključuje Bjeloglavić.

Podsjetimo, u Kliničkom centru u Sarajevu potvrđeno je sedam novih slučajeva infekcije koronavirusom u Zenici, prenosi “Avaz”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo