Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Objavili, pa se pokajali: Zbog velike podrške građana Avaz uklonio sa portala sramnu vijest o dr. Haliloviću

Nemojte propustiti

Dana, 27.03.2013. godine u dnevnim novinama ‘Dnevni avaz’ je objavljen članak koji je direktno prozvao najpoznatijeg doktora u USK-a Harudina Halilovića za teško krivično djelo silovanja. Međutim, kada su urednici portala navedene novine uvidjeli koliku podršku dr.Halilović uživa u USK-a odmah su uklonili članak sa svog portala i svoje zvanične facebook grupe

avaz-objava

Naime na prste jedne ruke mogu se izbrojati komentari na portalima u Unsko sanskom kantonu koji podržavaju pisanje ovog dnevnog lista dok sa druge strane bukvalno hiljade građana imenom i prezimenom osuđuju ovaj krajnje neprofesionalan, huškački i naručen članak te daju otvorenu podršku dr. Haliloviću čije je ime sinonim za poštenje u USK-a i koji nosi epitet hirurga ‘koji jedini ne uzima!’.

Članak koji je obogaćen izrazima poput “Prema vrlo pouzdanim informacijama, kako saznajemo, navodno, nezvanično saznajemo” i u kojem nema ama baš niti jedne izjave dužnosnika (policijskog, sudskog) da se vrši istraga jasno daje indikacije da je naručen.

Objava ovakvog članka se prema novinarskim normama nikad nije smjela dogoditi jer činjenice se još uvijek istražuju, a čast dr. Halilovića kao čovjeka da ne pričamo kao stručnjaka je već narušena.

Hiljade ljudi koji su dali otvorenu podršku dr. Haliloviću u svojim komentarima već najavlju potpisivanje javne peticije na trgovima širom USK-a protiv Dnevnog Avaza i novinara koji je pisao članak.
(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo