Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Objavljen snimak bacanja molotovljevih koktela na kladionice u Gornjem Vakufu

Nemojte propustiti

“Slobodna Bosna” je objavila snimak s nadzorne kamere u jednoj od kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju.

Tri maskirane osobe su u noći sa četvrtka na petak bacile zapaljive naprave – Molotovljeve koktele u sedam kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju (četiri “Sportplus”, tri “Sportplus Win”, op.a.), te počinile veliku materijalnu štetu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK je saopćeno da je oko 2.40 sati iza ponoći u PS Gornji Vakuf – Uskoplje, prijavljeno da su od strane nepoznatih osoba na području Gornjeg Vakufa/Uskoplja u sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice, bačene zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, usljed čega je na objektima pričinjena materijalna šteta.

Foto: Vrisak.info

“Istraga traje pa ne možemo davati više detalja… Tri osobe su lišene slobode, tako da se i dalje poduzimaju intenzivne mjere na rasvjetljavanju ovog događaja”, kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK.

“Slobodna Bosna” je objavila snimak s nadzorne kamere u jednoj od kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju. Na snimku se vide tri maskirane osobe koje razbijaju staklo, a zatim ubacuju i zapaljeni Molotovljev koktel.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo