Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Kupres: “Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila”

Nemojte propustiti

Objavljen je i snimak incidenta, a ono što je najzanimljivije jeste da je svečanost bila prenošena uživo na RTV Herceg-Bosne (RTVHB)

Jučerašnji dan u bh. medijima obilježio je incident koji se dogodio tokom obilježavanja 25. godišnjice oslobođenja Kupresa.

Nakon što je održana sveta misa, upriličena je svečana akademija, koju je, tokom obraćanja generala HVO-a Stanka Baje Soptem prekinuo jedan od branitelja

“Potomstvo mi je u Njemačkoj, a djeca Borjane Krišto i Dragana Čovića se sva uhljebila. Gdje su moja djeca? Ja sam ušao prvi na Kupres sa specijalnom livanjskom policijom. Ranjen sam. Koga hvališ? Ja sam ranjene i mrtve ovdje previjao i gledao, a nisu ni Borjana ni Čović koji ne daju mome djetetu živjeti”, rekao je ovaj bivši pripadnik HVO-a i dodao:

”Ja sam ušao ovdje u Kupres. Ja znam ko je ušao. S lijeve strane Kupreških vrata sam ja ušao, a general Mijo Jelić s desne strane s Hercegovcima. Kome ga pričaš?!”.

U verbalni okršaj se ubrzo uključio i Sopta, kao i načelnik Kupresa Milan Raštegorac.

U međuvremenu je objavljen i video incidenta, a ono što je najzanimljivije jeste da je svečanost bila prenošena uživo na RTVHB:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo