Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Objavljen uznemirujući snimak ubistva takmičarke za miss Gvatemale

Nemojte propustiti

Nadzorne kamere snimile su stravičan trenutak ubistva bivše takmičarke za miss Gvatemale Rose Otilije Ramirez (32) na ulici glavnog grada 19. januara.

Ramirezova je upucana na putu od kćerkine škole do svog doma u 7 sati ujutro. Nadzorne kamere snimile su trenutak u kojem joj je maskirani ubica prišao s leđa i upucao je u glavu.

Policija je izjavila da je ubica najvjerovatnije neko ko ju je poznavao te smatraju da se radi o zločinu iz strasti, ali još uvijek nema osumnjičenih ni uhapšenih u slučaju.

Državni mediji objavili su snimak nadzornih kamera te poziv policije za pomoć i informacije o brutalnom ubistvu. Gvatemala je jedna od država s najviše nasilja na svijetu te ogromnim problemima s bandama i korupcijom u policiji.

U 2009. godini u Gvatemali je ubijeno više civila nego u ratom razorenom Iraku, a 97 odsto ubistava ostalo je neriješeno.

“Gvatemala je dobro mjesto da se počini ubistvo jer se tamo skoro sigurno možete izvući”, izjavio je tada službenik UN-a.

Snimak je uznemirujući!!!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo