Utorak, 18 svibnja, 2021

Objavljena 3D simulacija Pelješkog mosta i pristupnih cesta: Pogledajte kako će izgledati

Nemojte propustiti

Nakon što su predstavnici Hrvatskih cesta te kompanija Strabag i Avax jučer potpisali ugovore za izgradnju pristupnih cesta mostu Pelješac i izgradnju stonske obilaznice, iz Hrvatskih cesta objavili su 3D vizualizaciju cijelog projekta, prenosi Slobodna Dalmacija.

Inače, pristupna cesta mostu Pelješac, prema ugovorenim rokovima, biti će završena godinu dana nakon završetka mosta koji gradi kineska kompanija CRBC. Kinezi prema ugovoru most moraju završiti 1. augusta 2021. godine, a cesta će, ako bi se počela graditi ovaj mjesec, biti završena u julu 2022. godine, objavio je Jutarnji.

– Krajnji rok za završetak mosta i pristupne ceste je 1. februara 2022. godine – rekao je predsjednik Vlade Hrvatske. No, s obzirom na to da se provođenje natječaja enormno oduljilo, taj rok je gotovo nemoguće ispoštovati. Stoga je postojala opasnost da most Pelješac godinu dana bude završen i ostane “visjeti” u zraku neiskorišten.

A kuda će se voziti po Pelješecu nakon što projekt bude završen, pogledajte u videu:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo