Utorak, 5 prosinca, 2023

Objavljena dugoročna prognoza: Stiže nam toplo vrijeme, očekuju se nadprosječne temperature

Autor:Anadolija

Preporučeno

“Više sunčanih intervala moguće je u četvrtak i prijepodne u petak. Za dane vikenda pad temperature zraka i slab snijeg. Snijeg će prvo zahvatiti Krajinu”, navodi FHMZ.

Početkom ove sedmice u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavaće oblačno vrijeme, dok će manje oblaka i više sunčanih intervala biti u Hercegovini, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi agencija Anadolija

Upravo se čita:  Stiglo upozorenje na olujni južni vjetar u cijeloj BiH "Budite spremni na smetnje, rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina"

U utorak prijepodne se u centralnim i istočnim područjima očekuje slab snijeg. Od srijede, uz jutarnji slab mraz u Bosni i blagi rast dnevne temperature zraka stabilizacija vremena i smanjenje oblačnosti.

“Više sunčanih intervala moguće je u četvrtak i prijepodne u petak. Za dane vikenda pad temperature zraka i slab snijeg. Snijeg će prvo zahvatiti Krajinu”, navodi FHMZ.

Minimalne jutarnje temperature zraka variraće od minus četiri do jedan stepen Celzijusov u Bosni, na jugu zemlje do pet. Najviše dnevne temperature između tri i devet u Bosni, u Hercegovini do 12 stepeni. Sredinom sedmice maksimalne temperature u Bosni mogle bi porasti i do 12 a u Hercegovini do 14 stepeni.

Upravo se čita:  KCUS otvara kapije: Bager sklanja betonske žardinjere, bolnica se vraća pacijentima

Period od 14. februara do 21. februara očekuje se natprosječno toplo i pretežno oblačno. Mogućnost za padavine prema trenutnim raspoloživim modelima je mala.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od minus četiri i dva stepena u Bosni, pet stepeni u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između šest i 12 stepeni u Bosni do 15 u Hercegovini.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo