Subota, 21 svibnja, 2022

Objavljena dugoročna prognoza: Stiže nam toplo vrijeme, očekuju se nadprosječne temperature

Autor:Anadolija

Nemojte propustiti

“Više sunčanih intervala moguće je u četvrtak i prijepodne u petak. Za dane vikenda pad temperature zraka i slab snijeg. Snijeg će prvo zahvatiti Krajinu”, navodi FHMZ.

Početkom ove sedmice u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavaće oblačno vrijeme, dok će manje oblaka i više sunčanih intervala biti u Hercegovini, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi agencija Anadolija

U utorak prijepodne se u centralnim i istočnim područjima očekuje slab snijeg. Od srijede, uz jutarnji slab mraz u Bosni i blagi rast dnevne temperature zraka stabilizacija vremena i smanjenje oblačnosti.

“Više sunčanih intervala moguće je u četvrtak i prijepodne u petak. Za dane vikenda pad temperature zraka i slab snijeg. Snijeg će prvo zahvatiti Krajinu”, navodi FHMZ.

Minimalne jutarnje temperature zraka variraće od minus četiri do jedan stepen Celzijusov u Bosni, na jugu zemlje do pet. Najviše dnevne temperature između tri i devet u Bosni, u Hercegovini do 12 stepeni. Sredinom sedmice maksimalne temperature u Bosni mogle bi porasti i do 12 a u Hercegovini do 14 stepeni.

Period od 14. februara do 21. februara očekuje se natprosječno toplo i pretežno oblačno. Mogućnost za padavine prema trenutnim raspoloživim modelima je mala.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od minus četiri i dva stepena u Bosni, pet stepeni u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između šest i 12 stepeni u Bosni do 15 u Hercegovini.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik opet po starom: Sastanak sa Sattlerom bez zastave BiH

Na stolu za kojim su sjedili Sattler i Dodik bila je samo zastava manjeg bh. entiteta RS-a. Johann Sattler,...

Možda vas zanima i ovo