Srijeda, 4 listopada, 2023

Objavljena dugoročna prognoza za BiH: Konačno stiže kraj toplotnog vala

Preporučeno

Stabilno i pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se u prvoj sedmici augusta.

Nakon sunčanog i veoma toplog vikenda u zadnjoj sedmici jula slijedi promjena vremena na prostoru Bosne i Hercegovine.

Naoblačenje će prvo zahvatiti u utorak Krajinu a zatim će se proširiti i na ostala područja. Slaba kiša ili kratki pljusak izvjesni su od srijede u većem dijelu zemlje. Manji izgledi za padavine su na jugu Hercegovine.

Upravo se čita:  Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Uz povećanu naoblaku doći će i do blagog pada temperature zraka. Očekivane temperature kretat će se u granicama prosječnih vrijednosti za ovo doba godine.

Puhat će umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 16°C do 21°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 25°C. Najviše dnevne temperature između 28°C i 33°C, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Upravo se čita:  U Austriji 230.000 praznih radnih mjesta, traže se radnici i iz BiH

Stabilno i pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost prognozira se u prvoj sedmici augusta. Uz jutarnju svježinu na većem dijelu naše zemlje s temperaturama uglavnom do 20 stepeni ni tokom dana neće biti pretjerano vruće.

Jutarnje temperature bit će u rasponu između 15°C i 20°C u Bosni do 23°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 26°C i 32°C u Bosni do 35°C u Hercegovini

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo