Srijeda, 14 travnja, 2021

Objavljena imena delegata koji su glasali za izmjene Statuta FSBiH

Autor:N1

Nemojte propustiti

U prethodnom Statutu u članu 38. IO donosio je pravovaljane odluke ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih članova. Sada je to promijenjeno i uveden je prema mišljenju mnogih “sportski treći entitet”.

Nakon što su delegati Skupštine Nogometnog saveza 25. augusta 2020. godine usvojili izmjene članova Statuta Nogometnog saveza BiH, te ga objelodanili prije nekoliko dana na službenoj stranici saveza, a N1 je ekskluzivno imena imena svih delegata koji su bili prisutni na sjednici Generalne Skupštine i unazadili bosanskohercegovački fudbal.

N1 u posjedu zaspisnika sa sjednice Skupštine i obavljuje imena delegata koji su glasali za izmjene Statuta.

To su Adamović Saša, Arnautović Midhat, Bardak Dženan, Barić Marko, Basara Naim, Begić Senaid, Beširević Husnija, Brajko Ante, Čizmo Mirsad, Đurić Siniša, Džijan Dejan, Erceg Živko, Fazlić Adnan, Fazlić Mirsad, Fočo Salih, Furtula Boško, Glavaš Vladimir, Hadžić Amir, Hadžić Enver, Kabilјagić Edin, Kajtaz Sead, Kasalo Berislav, Lale O. Milorad, Lasić Denis, Lucić Miroslav, Mandić Mile, Marić Radika, Marković Dušan, Mijanović Vaso, Milovanović Mićo, Milošević Mirko, Mosorović Damir, Mujkić Ramo, Muratović Sead, Muzurović Fuad, Obad Damir, Ovčina Ismet, Pejičić Luka, Peljto Mesud, Polovina Amir, Petrović Mirko, Raščić Almir, Sarajlić Senad, Stajić Tomislav, Šantić Dalibor, Šećerbegović Dževad, Škoro Mustafa, Šukurma Nenad, Tolić Drago, Tomanović Milan, Travar Dejan, Vasić Nemanja, Vojvodić Risto, Vujanović Dragan, Vuković Milan i Vuković Milovan.

Delegati koji nisu bili prisutni na ovoj sjednici su: Alilović Dobroslav, Jasak Vinko, Perija Božo i Sesar Dario.

Izmjenama statuta Fudbalski savez BiH izmjenama i dopunama Statuta vratio se devet godina unazad, kada je ova sportska institucija dobila zabrane od FIFA-e i UEFA-e. U prethodnom Statutu u članu 38. IO donosio je pravovaljane odluke ako za njih glasa više od dvije trećine prisutnih članova. Sada je to promijenjeno i uveden je prema mišljenju mnogih “sportski treći entitet”.

“Izvršni odbor donosi pravovaljane odluke ako za njih glasa više od dvije trećine (2/3) prisutnih članova, od kojih jedan glas mora biti iz FSRS i 2 (dva) glasa iz NS FBiH (po jedan predstavnik iz Kantonalnog i jedan predstavnik iz Županijskog saveza). Na ponovo zakazanoj sjednici, pravovaljane odluke se donose ako je za njih glasala apsolutna većina (tj.50%+1) prisutnih članova, sa najmanje 1 (jednim) glasom predstavnika iz FSRS i 2 (dva) glasa predstavnika iz NS FBiH (po /1/ jedan predstavnik iz Kantonalnog saveza i /1/ jedan predstavnik iz Županijskog saveza). U slučaju jednakog broja glasova smatra se da je glas Predsjednika odlučujući za donošenje pravovaljane odluke”, navodi se u Statutu FS BiH u članu 38.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Lažete, gospodine Janša…”: Europarlamentarka Tanja Fajon razotkrila premijera Slovenije

Podigla se velika prašina na Balkanu nakon što su i u slovenskim medijima procurile informacije o "non-paperu" o Bosni...

Možda vas zanima i ovo