Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Objavljena imena uhapšenih koji su mjesecima harali po sarajevskim supermarketima

Nemojte propustiti

U velikoj policijskoj akciji kodnog naziva Market koju su po odobrenju sarajevskog Kantonalnog suda izveli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u utorak, 18. decembra, uhapšeno je ukupno jedanaest kriminalaca, osumnjičenih za više teških krađa i razbojništava.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kriminalna banda koja je mjesecima terorizirala građane Sarajeva – pljačkali su prodavnice, kladionice, benzinske pumpe, krali skupe automobile, pucali iz vatrenog oružja, otkrivena je nakon opsežne istrage koja još nije završena.

Kako Slobodna Bosna nezvanično doznaje iz izvora bliskih istrazi, policija je protiv uhapšenih razbojnika Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu podnijela kaznene prijave, kojima se terete za sedam teških kaznenih djela.

Budući da se ista grupa sumnjiči za još desetak krađa, gotovo je posve izvjesno da će prijave u narednim danima biti dopunjene novim informacijama. Dodajmo tome i da većina uhapšenih, inače, odranije imaju debele policijske dosjee, i dobro su znani likovi iz crnih hronika.

Nakon što je u utorak ujutro gotovo sto sarajevskih policajaca započelo pretrese ukupno šesnaest objekata na području grada (i još jedne lokacije u Zeničko-dobojskom kantonu), jedan za drugim su privedeni braća Sanel i Amel Kreho, Almir Grebo, Muamer Hadžić, Almir Neradin, Dino Muftić, Almir Ličina, Imsad Spahić, Elvir Mašović, izvjesni A. Bajramović, te Anel Sejfović.

Kod njih su pronađeni jedan pištolj, dvije lovačke puške, ručne bombe, veća količina municije, radio stanice, uniforme koje su koristili u krađama (kape-fantomke, maskirne pantalone, rukavice…), čak 40 različitih mobilnih telefona, 36 SIM kartica raznih operatora, osobna karta na ime Milan Ivanović, falsificirani ugovori o prodaji vozila.

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Njemačka ukida sva pravila za ulazak u zemlju, objavljen i datum

Nova pravila danas još mora potvrditi vlada Njemačko ministarstvo zdravstva namjerava od 1. juna ublažiti pravila o ulasku u zemlju...

Možda vas zanima i ovo