Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

Objavljena rekonstrukcija nesreće u kojoj je stradao Brajant

Nemojte propustiti

Restrikcije zbog velikog broja zaraženih: Državljanima BiH zabranjen ulaz u još jednu evropsku državu!

Karantina se oslobađaju oni koji mogu dokazati da su prebolovali Covid-19, ali to se odnosi samo na strane državljane...

Pogledajte kako napreduje gradnja ceste Stolac- Neum

Kompletna cesta Stolac – Neum (M17.3) u dužini 36 kilometara trebala biti u funkciji do kraja naredne godine, čime...

Poreznici u akciji ‘Jug’: Pretres od Mostara do Posušja, oduzeto 125 vozila i raznih auto dijelova

S obzirom na učestalu pojavnost ovakvih nezakonitih radnji, ovlašteni službenici UIO će i u budućem periodu pripremati i provoditi...

Suljagić: Čović je danas, na temi Srebrenice, jedini saveznik Milorada Dodika

Lider HDZ-a nije boravio u Srebrenici danas. Kratko se obratio na društvenim mrežama. Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica poslije...

Helikopterom je upravljao Ara Zobayan te podsjećaju da je bio iskusan pilot s dozvolom za letenje u ekstremnim uvjetima.

Američka Nacionalna agencija za sigurnost objavila je prve rezultate istrage helikopterske nesreće u blizini Los Angelesa u kojoj su život izgubili košarkaški velikan Kobe Bryant (Kobi Brajant), njegova 13-godišnja kći Gianna i još sedam osoba.

Letjelica se nije srušila zbog kvar na motoru, jer su na mjestu nesreće nađene presječene grane uslijed rada rotora, piše u izvješću NTSB-a.

Agencija ističe kako je prvi izvještaj samo informativan te se još ne može zaključiti što je pravi uzrok nesreće, prenosi večernji.hr.

Helikopterom je upravljao Ara Zobayan te podsjećaju da je bio iskusan pilot s dozvolom za letenje u ekstremnim uvjetima.

Komemoracija košarkaškoj legendi Kobeju Bryantu i njegovoj kći Gianni održat će se 24. februara u sportskoj dvorani Staples Centeru u Los Angelesu.

Helikopter u kojem se nalazio Kobe Bryant te još sedam putnika i pilot poletio je u 9.06 sati iz Los Angelesa prema sportskoj akademiji Mamba. Na ruti kojom se kretao helikopter najavljeni su loši vremenski uvjeti s gustom maglom. Vidljivost je toliko bila slaba da je čak i losanđeleška policija svojim helikopterima tog jutra izdala zabranu letenja.

Pilotima se zabranjuje letenje kroz oblake po maglovitom vremenu što znači da je helikopter u kojem se nalazio Bryant i ostali letio na 240 metara nadmorske visine. Zbog guste magle pilot je odlučio promijeniti standardnu rutu kako bi izbjegao planine.

U 9.21 helikopter je krenuo kružiti iznad Glendalea u blizini grada Burbanka. U tom trenutku audio zapis zračne prometne kontrole ističe da je pilot Ara Zobayan zatražio SVFR (Special Visual Flight Rules Clearance), odnosno posebna pravila letenja u slučaju loših vremenskih uvjeta.

U 9.33 helikopter je nastavio put prema sportskoj akademiji, a kako je teren postajao sve viši, pilot je letjelicu podigao na 300 metara.

U 9:44 iz kontrolnog tornja stiglo je upozorenje da prenisko lete. Tu su krenuli problemi jer je vidljivost bila toliko loša da pilot nije mogao vidjeti kamo leti već je postupao po uputama kontrolora leta. Skrenuo je prema jugozapadu. Toranj Van Nuys: Helikopter 2EX, kontaktirajte Socal na 134.2 za nastavak leta.

Toranj Van Nuys: Helikopter 2EX, kontaktirajte Socal na 134.2 za nastavak leta.

Pilot: 34.2.

Toranj: Helikopter 2EX, molim identifikaciju, čulo se od Socala, kontakta za slijetanje.

Odgovora nije bilo, a helikopter je izašao izvan prostora aerodroma i mjesta gdje je trebao sletjeti.

Toranj: Helikopter 2EX, pratite kod 1200, tražite li nastavak leta? Odgovora ponovno nije bilo.

Toranj: 2EX, gdje… recite nam svoje namjere. Bez odgovora.

Toranj: 2EX, i dalje letite prenisko ako ste nastavili letjeti dalje.

Signal s letjelice je ubrzo nestao s radara.

Iz podataka o putu letjelice vidljivo je da je u trenutku pada naglo ubrzala, čak do 300 kilometara na sat.

U 9.47 sati helikopter se srušio u Calabasasu.

Poznati specijalizirani YouTube kanal “The Flight Channel” napravio je rekonstrukciju helikopterske nesreće. koja je temeljena na policijskim izvješćima te izjavama očevidaca, a možete je pogledati u nastavku.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Dodik tvrdi: Nikakve represivne mjere ne mogu da pomognu u sprečavanju širenja koronavirusa

Dodik je još jednom ponovio da će mjere odrediti nadležni stručnjaci, što on podržava, ali je ukazao da o...

Slobodna Dalmacija: “Makarska i Gradac najviše pate bez Bosne”

U tesktu navode da su prošle godine u Makarskoj Bosanci bili na četvrtom, gotovo pa trećem mjestu na ovaj datum, a u prvom dijelu...

Britanski neurolozi upozoravaju: “Ovo što korona radi mozgu nikad prije nismo...

Britanski neurolozi se boje da bi Covid-19 kod nekih pacijenata mogao ostaviti suptilna oštećenja mozga, koja će se pokazati tek kasnije, nakon više godina....

Stiglo detaljno pojašnjenje za bh. državljane: Evo ko i kako može...

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio detaljnu informaciju o zabrani ili ograničenjima prelazaka granice te države koja je jučer stupila na snagu. Prenosimo dio...

Kako će bh. pasoši zaštiti Hrvatsku od korona virusa: Kada će...

Brojni građani Bosne i Hercegovine, a među njima i Hrvati koji ne posjeduju putovnicu, osjećaju se duboko uvrijeđenima zbog ovakve odluke - poručuju iz...

Možda vas zanima i ovo