Srijeda, 29 rujna, 2021

Objavljena snimka Rizvanovićevog krvavog pohoda u Grazu: Majka s kolicima odskočila u zadnji čas

Nemojte propustiti

Na internetu su objavljene snimke ubilačkog pohoda 26-godišnjeg Alena Rizvanovića, koji je prošlog vikenda u Grazu u pješačkoj zoni automobilom usmrtio tri, a ozlijedio preko 35 osoba.

Na snimci se vide pješaci koji očajnički pokušavaju izbjeći Rizvanovića. U zadnji čas se izmaknula i žena s kolicima u kojima se nalazilo malo dijete.

Nakon krvavog pohoda, Rizvanović je izašao iz vozila te počeo napadati ljude i prijetiti im nožem, a policija ga je nedugo nakon toga uhapsila.

Neuračunljiv u trenutku ubistva?

Podsjetimo, ispitivanje Rizvanovića potvrdilo je da ima psihičkih poteškoća te da je bio smanjeno uračunljiv kada se svojim autom namjerno zabio u ljude u centru Graza. Ni nakon razgovora s vještakom koji je bio zadužen da procjeni njegovo psihičko stanje nema informacija o Rizvanovićevim motivima. Prema prvim pretragama i nakon saslušanja zaključeno je da ne postoji razlog za njegovo smještanje u specijaliziranu ustanovu i da 26-godišnjak odlazi u zatvor, objavio je jedan sudac u Grazu.

Istražitelji su locirali Rizvanovićevu suprugu, koja ga je nedavno napustila zajedno s njihovo dvoje djece. Supruga je od Rizvanovića otišla nakon što ga je prijavila za obiteljsko nasilje.

Isprva se špekuliralo da je supruga s djecom nakon razlaza s Rizvanovićem otišla u BiH, odakle porijeklom potječe i napadač. On se s roditeljima u Austriju preselio ratne 1993. godine, u dobi od četiri godine. No, istražitelji su je na kraju ipak pronašli u Grazu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo