Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Objavljena srednjoročna prognoza: Sunca će biti u izobilju, temperature idu i do 15°C

Nemojte propustiti

Prema srednjoročnoj prognozi FHMZ-a, nakon prilično oblačne sedmice u kojoj su u centralnim područjima Bosne i Hercegovine registrovane slabe snježne padavine, u većem dijelu ove sedmice nad nama će biti nebesko plavetnilo sa vrlo malo oblaka.

Sunca će biti u izobilju, naručito u Hercegovini i u planinskim područjima. Magla i niska oblačnost, često i cjelodnevna u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, zadržat će se u narednih pet radnih dana. U ovim danima izvjesna je i izraženija temperaturna inverzija. Jutra će i dalje biti hladna, nerijetko i sa jačim mrazom. Tokom dana temperature zraka će rasti, i u Hercegovini će dosezati do 15 stepeni.

Jutarnje temperature zraka varirat će od -4°C do 2°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 5°C. Najviše dnevne temperature između 5°C i 11°C, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Prema raspoloživim prognostičkim modelima od 19. februara do kraja mjeseca preovladavat će promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme. Očekuje se povremeno slaba kiša na području Hercegovine, a u Bosni snijeg u planinskim i kiša u nižim područjima.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -1°C i 5°C u Bosni do 7°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 6°C i 12°C u Bosni do 16°C u Hercegovini.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo