Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Objavljena vremenska prognoza do 19. januara: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Nemojte propustiti

U prvoj sedmici 2022. godine dotok svježijih i hladnijih zračnih masa uslovit će nestabilno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom.

Na području južne Hercegovine očekuje se kiša, u širem pojasu Posavine kiša i susnježica, a u centralnim i planinskim područjima Bosne susnježica i snijeg, navedeno je na zvaničnoj stranici FHMZ-a u srednjoročnoj prognozi vremena do 19. januara 2022. godine.

Obilne padavine i izraženiji snježni pokrivač ovog puta će izostati. Oblačno vrijeme sa slabim padavinama preovladavat će tokom čitave sedmice. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne izvjestan je mraz.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 2°C u Bosni, na jugu zemlje do 9°C. Najviše dnevne temperature između -1 i 5 u Bosni, u Hercegovini između 5 i 10 stepeni.

U periodu od 11.01. do 17.01. prema aktuelnim sinoptičkim kartama prognozira se lagana stabilizacija vremenskih prilika na prostoru Bosne i Hercegovine. Prestanak padavina zahvatit će prvo južne krajeve a zatim se prošiiriti i na ostatak zemlje. Više sunčanih sati uslovit će i nešto veće dnevne temperature zraka, ali će se i dalje zadržati jutarnji mrazevi u Bosni.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -2°C i 3°C u Bosni, 7°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 2 i 8 stepeni u Bosni do 12 u Hercegovini.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo