Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Objavljene i prve fotografija s mjesta stravične nesreće: Ovo je pripadnik Oružanih snaga BiH koji je danas poginuo na Prenju

Nemojte propustiti

Na terenu su već pripadnici GSS Bosne i Hercegovine, a ostatak spasilačkih ekipa iz više GSS stanica FBiH se kreću prema mjestu uspona sa dodatnom opremom.

U stravičnoj nesreći na planini Prenj jutros je poginuo Rade Šimić iz Tuzle, pripadnik Oružanih snaga BiH.

Kako je kazao iskusni alpinista i bivši predsjednik Planinarskog saveza BiH, Zehrudin Isaković, Šimića je zatrpala manja lavina te ga bacila niz stijenu.

Nakon pokretanja lavine i pada Šimića zatražena je pomoć i helikoptera Oružanih snaga BiH kako bi se što prije pronašao stradali. Inače, stijena Cetina je jedna od najtežih stijena za penjanje.

Mjesto tragedije, Foto: Avaz

Šimić je već 6. februara bio na ovoj lokaciji, a danas su pokušali ponovo popeti se. No, za ovog iskusnog planinara bila je kobna lavina koja ga je usmrtila.

Na terenu su već pripadnici GSS Bosne i Hercegovine, a ostatak spasilačkih ekipa iz više GSS stanica FBiH se kreću prema mjestu uspona sa dodatnom opremom. U pripravnosti su ostali članovi iz svih stanica koji sačinjavanju spasilačke ekipe GSS BiH – saopćeno je iz Gorske službe spašavanja BiH.

Foto: Privatni album

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji krvavog pira Mirsada Bajrića: Enisa je prosila, a on je pio, tu noć kad smo čuli pucnjavu nismo znali odakle dolazi

ŽEPČE - Mrtve supružnike pronašao je rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Pravi horor zatečen je...

Možda vas zanima i ovo