Subota, 15 svibnja, 2021

Objavljeni detalji užasa koji je potresao region: Sinovi pričekali majku pa je zatukli po glavi i tijelu

Nemojte propustiti

Državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je detalje teškog ubistva koje se u četvrtak dogodilo u Šarengradu, a gdje su dvojica sinova optužena da su zatukli majku.

– Postoji osnovana sumnja da su 29. aprila 2021. oko 18.30 sati u Šarengradu, 27-godišnji osumnjičenik i 34-godišnji osumnjičenik, zajedno i po prethodnom dogovoru, u dvorištu porodične kuće pričekali majku (1964. godište), koju su prethodno verbalno i fizički zlostavljali, a kada je ona ušla u dvorište, koristeći njezino povjerenje jer nije očekivala njihov dolazak i napad, nakon prepirke, u cilju da ju usmrte, zadali joj više udaraca u predjelu glave i tijela.

Majka je ubrzo preminula uslijed nanesenih joj višestrukih ozljeda glave – objavilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Sudija istrage prihvatio je prijedlog DORH-a da se braći odredi istražni zatvor zbog uticaja na svjedoka i opasnosti ponavljanja sličnog djela, piše 24sata.

Podsjetimo, 29. aprila mediji su izvijestili da je 27-godišnjak osumnjičen da je pajserom nasmrt pretukao majku. Svjedoci događaja su kazali da je nakon toga trčao po ulici s pajserom i mahnito vikao.

Objavljene su nezvanične informacije da je potom pobjegao u obližnje selo Bapska, a policija ga je tamo uhvatila u kafiću i privela.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo