Nedjelja, 17 listopada, 2021

Objavljeni novi detalji drame: Muškarac koji je držao taoce u “Lastinom” autobusu u Njemačkoj je Fahrudin Kahrović iz Prijepolja

Nemojte propustiti

Navodno je blokada autoputa između Hilposteina i Gredinga trajala četiri sata jer je Kahrović uzeo trojicu vozača kao taoce.

Državljanin Srbije koji je sinoć uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je u “Lastinom” autobusu držao taoce je Fahrudin Kahrović iz Prijepolja, nezvanično saznaju “Novosti”.

Riječ je o mladiću rođenom 1991. godine, koji je ljetos iz Prijepolja otišao u Offenbach kako bi radio na građevini, gdje je i ranijih godina odlazio na rad po nekoliko mjeseci, nakon čega bi se vraćao u rodno mjesto.

Prije dolaska u inostranstvo radio je i kao konobar u jednom prijepoljskom lokalu, pišu Novosti.

Također, prema nezvaničnim saznanjima, Fahrudin je poznat organima gonjenja u Prijepolju zbog krađe i drugih sitnih krivičnih djela.

Podsjetimo, Kahrović je fizički nasrnuo na dva putnika, a prema tvrdnjama ostalih bio je i naoružan.

Navodno je blokada autoputa između Hilposteina i Gredinga trajala četiri sata jer je Kahrović uzeo trojicu vozača kao taoce.

Prethodno je u autobusu koji je putovao ka Srbiji došlo do tučnjave, u kojoj su lakše povrijeđeni muškarac i žena.

Kahrović je nakon toga uhapšen, a Reuters je pisao da su se oko 21:25 sati začule i detonacije, te da su na terenu su bile jake policijske snage.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Sarajevu osvanuli plakati sa natpisom ‘I ti si potreban za odbranu BiH’

Plakati su urađeni po uzoru na one koje je pravila vojska SAD s ‘Uncle Samom’. Najnovije tenzije koje prave vladjuće...

Možda vas zanima i ovo