Subota, 24 rujna, 2022

Objavljeni novi detalji horora u Hrvatskoj: Majka šakama udarala curicu po glavi i tijelu!?

Nemojte propustiti

ZAGREB – Tek nakon što je slučaj premlaćivanja djevojčice dospio u javnost, djelatnici Centra za socijalnu skrb su ostalu djecu roditelja iz pakla izmjestili u drugu udomiteljsku porodicu.

Gotovo na kapaljku cure šokantni detalji iz istrage nad roditeljima iz pakla koji su duže vremena zlostavljali i tukli svoje četvero djece, a najviše ozlijedili djevojčicu (2,5) koja je danas u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj izgubila životnu bitku.

Istražitelji su utvrdili kako su roditelji u periodu od 1. novembra 2020. pa sve do 31. marta ove godine unutar kuće u kojoj žive počinili kaznena djela zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava nad svoje četvero djece – jednim dečkićem i tri djevojčice.

Kako doznaje portal “24sata.hr”, grubo su kršili svoje roditeljske obveze podizanja i odgoja djece, a nisu izostajala ni maltretiranja i fizički nasrtaji na njih.

Kako pouzdano doznaje “24sata.hr”, policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. marta, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udarca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanje.

Tokom istrage policajci su utvrdili da je nesretna djevojčica od strane oboje roditelja bila fizički često zlostavljana kroz posljednjih pet mjeseci nanoseći joj pritom vidne hematome po tijelu. To potvrđuju i ljekarske konstatacije da je djevojčica po dolasku u bolnicu na tijelu imala vidljive povrede koje su svježijeg nastanka, ali i one koje su nastale ranije.

Kako doznaje zagrebački portal, kreće i istraga o tome je li neko od socijalnih radnika zbog nesavjesnog rada počinio i kazneno djelo. Podsjetimo, traje i nadzor inspekcije nad socijalnim radnicima i psiholozima koji su bili nadležni za ovaj slučaj. Upravni nadzor nad Centrom za socijalnu skrb u Novoj Gradiški već je završio, a rezultirao je smjenom ravnatelja Branka Medunića jer djevojčicu nisu smjeli iz udomiteljske porodice vratiti biološkim roditeljima.

Tek nakon što je slučaj premlaćivanja djevojčice dospio u javnost, djelatnici Centra za socijalnu skrb su ostalu djecu roditelja iz pakla izmjestili u drugu udomiteljsku porodicu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo