Petak, 25 lipnja, 2021

Objavljeni novi detalji: Kako je policajac iz BiH izazvao haos u avionu, pa osramotio i sebe i državu

Nemojte propustiti

Već ranije smo pisali kako je službenik Granične policije BiH (GP BiH) obrukao i sebe i uniformu ove državne agencije nakon što je poslan u inostranstvu da preuzme lice koje je po potjernici iz BiH lišeno slobode u inostranstvu.

Umjesto da po profesionalnim standardima postupi zadatku koji mu je dodijeljen, ovaj policijski službenik se posvetio piću i udvaranju stjuardesi u avionu. Na kraju je sam završio s lisicama na rukama.

Nekoliko dana nakon incidenta i velike sramote za ovu državnu agenciju, na vidjelo izlaze novi detalji.

Protiv nesavjesnog policajca povedena je detaljna istraga i ispitno je desetine osoba kako bi se utvrdilo kako je granični policajac Elvedin J. pijan u avionu “Austrian Airlinesa” na letu za Beč napao stjuardesu, koju je uhvatio za stražnjicu, te umalo izazvao i tuču.

Ukaljao ugled

Osim što je ukaljao ugled državne institucije čiju uniformu nosi, on je doveo u pitanje operaciju izručenja privedenog D.G. koji je trebao da bude isporučen Bosni i Hercegovini zbog izvšenja više krivičnih dijela.

Ilustracija, Foto: Agencije

Istražuje se kako je policajac Elvedin J. uopšte mogao u avion unijeti pivo.

“Dva su mu oduzeli, zbog čega je i napravio incident”, rečeno je iz Granične policije, objavio je “Avaz”.

Nastavljena ekstradicija

Nakon privođenja problematičnog bh. policajca u Beču, sporno je zbog čega je donesena odluka o nastavku ekstradicije, jer je pilot u Beču odbio da G.B. uđe u avion bez dva pratioca, s obzirom na narušavanje bezbjednosnih procedura.

“Umjesto da se sve stopira i ekstradicija prolongira, odlukom čelnika Jedinice s Aerodroma Sarajevo, u Beč je poslan drugi policajac, a E.J. se vratio o svom trošku avionom u Sarajevo. Za to vrijeme, G.B. je bio samo s jednim policajcem, što je ogroman sigurnosni rizik bio”, kazao je sagovornik Avaza.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pogledajte incident u Narodnoj skupštini RS-a: Spriječili Vukanovića da priđe Šuliću

Vukanović je Šuliću rekao “prekini”, nakon čega Šulić daje pauzu od pet minuta. Potom Vukanović prilazi Šuliću, a drugi...

Možda vas zanima i ovo