Utorak, 18 svibnja, 2021

“Objesili ste Republiku Srpsku”: Oštro obraćanje Nebojše Vukanovića

Nemojte propustiti

– Vaša kamata je efektivna preko pet odsto, vi ste objesili Republiku Srpsku. Rekli ste da je kamata prosječnog duga 2,3 odsto, sad ste nas zadužili duplo skuplje, zašto – rekao je Vukanović.

Novo zaduženje Republike Srpske na Londonskoj berzi od 300 miliona maraka, jedno je od pitanja kojem su narodni poslanici tokom skupštinske rasprave posvetili najviše pažnje.

Narodni poslanik Kluba SDS Nebojša Vukanović, rekao je da ovo zaduženje vodi Srpsku u propast.

– Javnost Republike Srpske nijednog trenutka nije znala da se zadužujete. Vaša kamata je efektivna preko pet odsto, vi ste objesili Republiku Srpsku. Rekli ste da je kamata prosječnog duga 2,3 odsto, sad ste nas zadužili duplo skuplje, zašto – rekao je Vukanović.

Novčanu pomoć koju su iz tog zaduženja dobili penzioneri i borci nazvao je milostinjom i dodao da je ovim zaduženjem čitava Srpska stavljena pod hipoteku.

– Dajete sada svakom desetom borcu milostinju 100 maraka, da bi posvađali borce, da bi im zamazali oči. Mislite da su ljudi budale, i da će vam penzioneri oprostiti ovo što ste nas sve objesili za 50 maraka. Neće, kad tad ćete odgovarati za zlodjela i za uništavanje ovoga naroda, jer ovo što ste uradili je zločin i vi ste čitavu Republiku Srpsku stavili pod hipoteku – rekao je Vukanović.

On je istakao da je dobro razumio tekst sa Londonske berze oko zaduženja.

– Nemojte manipulisati narodom da smo mi ovdje blesavi i da ne znamo pročitati dokument s Londonske berze, nemojte nam vrijeđati inteligenciju – kategoričan je bio Vukanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo