Petak, 25 lipnja, 2021

Obnavlja se drugi paviljon Studentskog doma Bjelave, a evo i zašto…

Nemojte propustiti

Ovaj paviljon je tokom rata potpuno devastiran, a za njegovu sanaciju iz budžeta Kantona Sarajevo izdvojeno je milion maraka. Ovo je ujedno prvi put da se ulažu sredstva u sanaciju Studentskog doma.

paviljon bjelaveObnova drugog paviljona u Studentskom domu Bjelave trebala bi da počne u ovoj godini, potvrdio je za Oslobođenje Emir Kadrić, direktor Javne ustanove Studentski centar Sarajevo.

Prema njegovim riječima, ovaj paviljon je tokom rata potpuno devastiran, a za njegovu sanaciju iz budžeta Kantona Sarajevo izdvojeno je milion maraka. On je dodao da je ovo prvi put da se ulažu sredstva u sanaciju Studentskog doma.

– Projekt sanacije paviljona vodit će Zavod za izgradnju KS-a, koji će i vršiti nadzor nad radovima. Oni su bili raspisali tender za izradu projektne dokumentacije, međutim, kako nije bilo dovoljno ponuda, morali su ga poništiti. Dobio sam od njih informaciju da će komisija za nekoliko dana ponovo raspisati tender i da će se on provesti po skraćenoj proceduri. Nakon što se sve ovo obavi i uradi projektna dokumentacija, steći će se uslovi i za izbor izvođača radova, tako da vjerujem da bi sanacija paviljona mogla početi do kraja ove godine, kazao je Kadrić, koji je najavio da bi iduće godine do početka akademske godine paviljon trebao biti u funkciji.

Kadrić je istakao da će Studentski dom Bjelave sanacijom drugog paviljona dobiti nove smještajne kapacitete i to od 110 do 120 modernih kreveta. Planirano je da sobe budu dvokrevetne, da imaju kupatilo i da budu opremljene svim pratećim sadržajima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik ogorčen zbog poruke iz Bundestaga: “Njemački parlament nije mjesto gdje se imenuju visoki predstavnici…”

“Neizabrani stranac, koji bi, eventualno, došao, i to još mimo odluke Savjeta bezbjednosti, suspendovao bi i ono malo demokratskih...

Možda vas zanima i ovo