Petak, 22 listopada, 2021

Oborili pet vladinih stranica: Anonymousi objavili rat Sjevernoj Koreji

Nemojte propustiti

Hakerska grupa Anonymous Korea ustvrdila je danas na Twitteru da su “oborili” pet službenih internet stranica Sjeverne Koreje, uključujući zvaničnu web-stranicu ove zemlje, kao i stranicu Komiteta za inozemne odnose.

anonymous-masksAnonymousi su objavili i popis svih pet vladinih web stranica koje nisu u funkciji, a na Twitteru se mogu naći pod oznakom “Tangodown”, dok su ove hakerske napade već mnogi na ovoj društvenoj mreži prozvali “OpNorthKorea”, odnosno “Operacija Sjeverna Koreja”. Među srušenim stranicama su i ona nacionalne aviokompanije Air Koryo, korejska i engleska verzija službene stranice Demokratske Narodne Republike Koreje i još nekoliko drugih, objavili su Anonymousi jutros, da bi nešto kasnije se ponovo oglasili na Twitteru navodeći da je napad u toku, ali da nisu još uspjeli srušiti službenu stranicu Demokratske Narodne Republike Koreje.

Hakerski napadi dolaze nakon višednevne huškačke retorike te nakon današnjeg objavljivanja “ulaska u ratno stanje” Sjeverne Koreje sa njihovim južnim susjedima.

koreja-stranica

“Od ovog trenutka, odnosi između sjevera i juga ulaze u ratno stanje i sva pitanja rješavat će se u skladu s tim”, navedeno je u priopćenju koje je prenijela državna novinska agencija Sjeverne Koreje KCNA.

(Klix)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo