Srijeda, 28 rujna, 2022

“Obračun” Enisa Bešlagića i Izudina Bajrovića se nastavlja: Zaj..o sa se ja s tobom Mugdime

Nemojte propustiti

Bh. glumcu Enisu Bešlagiću, po svemu sudeći, nije se dopao komantar kojeg je postavio njegov kolega Izudin Bajrović. Ovakav zaključak se nameće nakon što je Bešlagić na svom Instagram profilu postavio isječak iz filma “Gori vatra”, u kojem su obojica imali uloge.

U isječku korumpirani policajac Mugdim (lik kojeg igra Izudin Bajrović) govori svom penzionisanom kolegi Zaimu (lik kojeg igra Bogdan Diklić) kako su poslije rata ostale neke stvari koje je potrebno sakriti pred strancima. U ovom isječku je i poznata replika iz filma:

“Pomogni ti meni, pomognuću i ja tebi”, koju izgovara Mugdim.

Ovaj isječak se završava Zaimovom rečenicom:

“Zaj..o sam se ja s tobom Mugdime”.

Podsjećamo, Enis Bešlagić je nedavno snimio video komentar u kojem je govorio o istupu visokog predstavnika Christiana Schmidta u Goraždu, kada je ovaj međunarodni diplomata izgubio živce. U tom komentaru Bešlagić govori da je Schmidt, koji ima platu od 25.000 eura i koji je u BiH tek pola godine, “pukao”, pitajući šta bi trebali da rade stanovnici BiH koji jedva preživljavaju, a koji domaće političare trpe već decenijama.

Osim brojnih komentara podrške na društvenim mrežama za ovaj snimak, Bešlagić je “pobrao” i nemali broj kritika, gdje su mu ljudi zamjerili što je koristio konstrukciju da smo se ovdje “međusobno ubijali”, podsjećajući bh. glumca da je na našu zemlju izvršena agresija. Atmosferu je dodatno podgrijao i sam Bešlagić, koji je nakon negativnih reakcija još jednom ponovio svoj stav o “međusobnom ubijanju”.

Na sve to je eagovao i Bajrović.

– Dakle, kolega Bešlagić je došao u Sarajevo kako bi vodio Dane dijaspore u Hastahani. Znači, plaćen put, dnevnice, honorar, troškovi goriva, neka mašallah. Usput je svratio do OHR-a da poruči Schmidtu kako se ne smije nervirati jer ima visoku platu. I poruči kako smo se mi međusobno ubijali a Schmidt nije reagovao i Schmidtovi i oni koji nisu Schmidtovi. I šta je kolega Bešlagić uopšte htio da kaže? Zaista nisam shvatio, napisao je Bajrović, što je očito izazvalo novu Bešlagićevu reakciju.

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo