Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Obračun kriminalnih grupa: Pronađene puške, dvije osobe usapšene

Nemojte propustiti

Uhapšeni su, uz saglasnost kantonalnog tužioca, privedeni u Policijsku stanicu Gračanica radi kriminalističke obrade.

Foto: Arhiv / GračanicaU Gračanici su uhapšeni mještani A.H.(26) i A.H. (23) koji se dovode u vezu sa sa pucnjavom iz vatrenog oružja i detonacijom u mjestu Bazen u ovoj opštini, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Uhapšeni su, uz saglasnost kantonalnog tužioca, privedeni u Policijsku stanicu Gračanica radi kriminalističke obrade.

Tokom uviđaja, policija je u mjestu Bazen u opštini Gračanica pronašla pušku kalibra 7,9 milimetara, automatsku pušku kalibra 7,62 milimetra, nekoliko metaka, nož, kao i krater na betonskoj površini koji je, najvjerovatnije, nastao od eksplozije bombe.

Policija preduzima mjere na dokumentovanju i utvrđivanju okolnosti u vezi ovog događaja, koji je policiji prijavljen sinoć oko 20.30 sati.

Radio Gračanica je objavila da se radilo o tzv. sačekuši i obračunu dviju kriminalnih grupa.

Građani Gračanice su zabrinuti za svoju sigurnost jer je ovo već druga pucnjava u užem centru grada u protekla dva dana.

Upotrebe vatrenog oružja bilo je i u subotu navečer u parku kod zgrade Općine, ali i o ovom događaju nije bilo zvanične informacije iz PU Gračanica i MUPTK-a.

(Bh-index/Bportal)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Detalji krvavog pira Mirsada Bajrića: Enisa je prosila, a on je pio, tu noć kad smo čuli pucnjavu nismo znali odakle dolazi

ŽEPČE - Mrtve supružnike pronašao je rođak iz Zavidovića kod kojeg su bila njihova djeca. Pravi horor zatečen je...

Možda vas zanima i ovo