Petak, 27 siječnja, 2023

Obrat u slučaju Centrotransovog autobusa? Iz MUP-a KS tvrde da oštećenja na vozilu nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja

Nemojte propustiti

Iz MUP-a KS danas tvrde kako je nakon uviđaja utvrđeno da oštećenja nisu nastala upotrebom vatrenog oružja.

MUP Kantona Sarajevo oglasio se saopćenjem za javnost nakon sinoćnjeg incidenta koji se dogodio u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Njihovim službenicima je, naime, jučer iza 18 sati prijavljeno da je na autobusu kompanije Centrotrans došlo do oštećenja koja su nastala upotrebom vatrenog oružja.

Iz MUP-a KS danas tvrde kako je nakon uviđaja utvrđeno da oštećenja nisu nastala upotrebom vatrenog oružja.

– Izvršenim uviđajem kojeg su, po ovlaštenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz prisustvo stalnog sudskog vještaka balistike i mehanoskopije, prema preliminarnom nalazu utvrđeno je da oštećenja koja su nastala prethodnog dana na autobusu preduzeća “Centrotrans” d.d. Sarajevo nisu posljedica upotrebe vatrenog oružja.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, a tačan uzrok nastalih oštećenja će biti poznat nakon provedbe određene ekspertize od strane ovlaštenih sudskih vještaka, saopćeno je iz MUP-a KS.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo