Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Obrušavali se krovovi, fasade, padali bojleri i slike sa zidova… Ovo su posljedice današnjeg zemljotresa

Nemojte propustiti

Građani na društvenim mrežama javljaju kako je došlo do obrušavanje fasada, zidova, dimnjaka i krovova kuća…

Stanovnici područja centralne Bosne i Hercegovine najviše su osjetili zamljetres do kojeg je došlo u poslijepodnevnim satima, a koliko je podrhtavanje tla bili snažno može se vidjeti i na fotografijama koje su objavljene na lokalnim portalima i društvenim mrežama.

Foto: TNT portal

Foto: TNT portal

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod, epicentar zemljotresa bio je 79 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva, odnosno u blizini Turbeta, na dubini od 10 km, a jačina u hipocentru iznosila je 4,7 Rihtera.

Građani na društvenim mrežama javljaju kako je došlo do obrušavanje fasada, zidova, dimnjaka i krovova kuća…

Prema informacijama TNTportala, od posljedica zemljotresa zabilježen je i odron na Vlašiću prema Gostilju, a u jedan automobil udario je kamen, usljed čega je pričinjena manja materijalna šteta.

Foto: TNT portal

Foto: TNT portal

Osim odrona, za sada nema prijava o šteti nastaloj uslijed zemljotresa, izjavio je Feni dežurni operativac u Upravi za civilnu zaštitu Srednjobosanskog kantona.

– Ostalo se sve svodi na to da su u stanovima padale stvari sa regala, slike sa zidova, ali što se tiče materijalne štete na objektima nemamo prijava – kazao je dežurni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo