Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

“Obustaviti pregovore oko izmjena Izbornog zakona, VSTV važnija tema”

Preporučeno

– Smatramo da je neophodno obustaviti bilo kakve razgovore o izmjenama Izbornog zakona, ne zato što je to nevažna tema, već zato što imamo neuporedivo važniju temu za sve političare koji našu zemlju vide kao svoju domovinu – poručuje Dunović

Potpredsjednik Federacije BiH i potpredsjednik Demokratske fronte Milan Dunović, poručio je da se pregovori oko izmjena Izbornog zakona moraju obustaviti, imajući u vidu napad na VSTV.

Upravo se čita:  Dodik: Suđenje meni će se pretvoriti u suđenje BiH, vidjet ćemo ko će izgubiti

“Svi oni koji su mislili da su naše prethodne izjave, o državnom udaru, bile pretenciozne i pozivale na haos, sada shvataju da je realizacija državnog udara u punom zamahu. Govoriti o poštivanju Ustava BiH i razgovarati o izmjenama jednog zakona, pa makar to bio i Izborni, dok traje aktivno rušenje institucija BiH, nije samo kontraproduktivno, već je i čin saučesništva. Smatramo da je neophodno obustaviti bilo kakve razgovore o izmjenama Izbornog zakona, ne zato što je to nevažna tema, već zato što imamo neuporedivo važniju temu za sve političare koji našu zemlju vide kao svoju domovinu.

Upravo se čita:  Premijerka HNK: Ne želim da ičije dijete, pa tako ni moja tri sina, ikada bude primorano napustiti BiH

Ono što radi NSRS usvajajući zakon o VSTV-u RS-a je još jedan dokaz trenutnog državnog udara i pitanje za sve probosabske stranke je da li će i dalje pričati o nekim zakonima, koji napad na državu stavljaju u drugi plan. Mi iz DF-a sigurno nećemo”, naveo je Dunović.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Objavljen snimak: Voz udario automobil na pružnom prijelazu kod Doboja

Željeznice RS-a objavile su danas snimak nesreće kada je putnički voz udario u automobil, koji nije poštovao znakove i...

Možda vas zanima i ovo