Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

“Obustaviti pregovore oko izmjena Izbornog zakona, VSTV važnija tema”

Nemojte propustiti

– Smatramo da je neophodno obustaviti bilo kakve razgovore o izmjenama Izbornog zakona, ne zato što je to nevažna tema, već zato što imamo neuporedivo važniju temu za sve političare koji našu zemlju vide kao svoju domovinu – poručuje Dunović

Potpredsjednik Federacije BiH i potpredsjednik Demokratske fronte Milan Dunović, poručio je da se pregovori oko izmjena Izbornog zakona moraju obustaviti, imajući u vidu napad na VSTV.

“Svi oni koji su mislili da su naše prethodne izjave, o državnom udaru, bile pretenciozne i pozivale na haos, sada shvataju da je realizacija državnog udara u punom zamahu. Govoriti o poštivanju Ustava BiH i razgovarati o izmjenama jednog zakona, pa makar to bio i Izborni, dok traje aktivno rušenje institucija BiH, nije samo kontraproduktivno, već je i čin saučesništva. Smatramo da je neophodno obustaviti bilo kakve razgovore o izmjenama Izbornog zakona, ne zato što je to nevažna tema, već zato što imamo neuporedivo važniju temu za sve političare koji našu zemlju vide kao svoju domovinu.

Ono što radi NSRS usvajajući zakon o VSTV-u RS-a je još jedan dokaz trenutnog državnog udara i pitanje za sve probosabske stranke je da li će i dalje pričati o nekim zakonima, koji napad na državu stavljaju u drugi plan. Mi iz DF-a sigurno nećemo”, naveo je Dunović.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodikova miljenica ogorčena: Tegeltija bi se u Vijeću sigurnosti obraćao kako priliči ozbiljnim političarima, za razliku od Džaferovića

Ona kaže da ozbiljna država, ozbiljna ambasada, a za sve to slovi Amerika, nikako "ne bi smjela odobriti vizu...

Možda vas zanima i ovo