Petak, 24 rujna, 2021

Očajna majka ispisala sina iz škole zbog prijetnji na Facebooku: ”Svi mi koji hoćemo da prebijemo Ivana”

Nemojte propustiti

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se grupa ”Svi mi koji hoćemo da prebijemo Ivana”, kojoj je pristupilo više od 300 djece. Iako je majka dječaka slučaj prijavila policiji grupa je izbrisana tek pošto je Facebooku prijavljeno nasilje.

Ilustracija
Ilustracija

Iako je majka dječaka slučaj prijavila policiji, grupa je izbrisana tek pošto je Facebooku prijavljeno nasilje. Nedugo zatim formirana je grupa “Mi koji hoćemo da pljunemo Ivana jer je cinkaroš”.

– Na Facebooku pod imenom “Svi mi koji hoćemo da prebijemo Ivana” osnovana je grupa protiv moga sina. Grupi je pristupilo više od 300 djece, a skoro svi su bili njegovi školski drugovi. Uplašila sam se, prijavila slučaj policiji, a dijete ispisala iz škole. Grupa je izbrisana, a zatim je preformulisana “Mi koji ćemo da pljunemo Ivana jer je cinkaroš” – priča majka Ivana G. (11).

Majka dječaka, koji je išao u školu na teritoriji beogradske opštine Savski vijenac, objašnjava da je sin postojanje grupe od nje sve vrijeme krio. Ali, dječak nije mogao da sakrije strah.

– Izmišljao je stvari kako ne bi išao u školu, a bio je đak sa svim peticama. Počeo je da mokri u krevet, a to nije radio ni kada je bio mali. Prijavila sam sve policiji, ali je grupa izbrisana tek kada je prije tri mjeseca moj prijatelj direkciji Facebooka prijavio nasilje. Kada grupe više nije bilo, sin mi je rekao da sam ga “izblamirala” jer ga zovu “mamina maza” – razočarana je majka,i podvlači da joj je najteže palo što je niko nije shvatao ozbiljno.

U policiju je otišla sa laptopom. Pokazala im je grupu na Facebooku.

– Policajci su mi rekli da imam opciju da ih prijavim Facebooku i da je to vjerovatno “dječja šala”, kao i da ne mogu oni po cijeli dan da češljaju internet. Otišla sam u školu, gdje su mi rekli da je to što su djeca uradila loše i da ne mogu da otkriju ko je oformio grupu jer se predstavio nadimkom. Kada smo obrisali grupu, oni su napravili drugu, gdje pozivaju na pljuvanje.

Tada sam ga ispisala iz škole – objašnjava majka dječaka.

(Blic)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik: Žena funkcionera PDP-a danas je svojim đacima držala predavanje kako smo svi mi Bosanci

Gorica Dodik na Twitteru često komentira aktuelnu političku situaciju i napada one koji su "protiv" njenog oca. Kćerka Milorada Dodika,...

Možda vas zanima i ovo