Subota, 21 svibnja, 2022

Očajni roditelji tragično preminule Džene Gadžun najavljuju drastične poteze

Nemojte propustiti

– Ukoliko se nastavi ova šutnja iz Tužilaštva, spremna sam svaki dan ispred Tužilaštva stajati sa svojom porodicom. Nećemo ni jesti ni piti. Hoćemo istinu, da neko odgovara – napisala je Amila Gadžun

Amila Gadžun, majka dvoipogodišnje Džene koja je, prema otpusnom pismu KCUS-a i nalazu obdukcije, preminula nakon rutinske oftalmološke operacije u privatnoj zdravstvenoj ustanovi, oglasila se na Facebook profilu. Nakon ćutnje, iskazala je svu nemoć i očaj roditelja, koji su prije dva i po mjeseca tragično izgubili kćerku.

„Želim da saznam ko je kriv za smrt naše Džene, ko je kriv za traume koje prolazimo i ja i muž i djeca, noćima ne spavamo. Djeca od trauma sjede do zore, muž iscrpljen od nespavanja ide na posao, radi na mašini, odgovran posao. U svakom trenutku može nekog od radnika ugroziti zbog umora i trauma.

Noćima imam gušenje, da ne nabrajam dalje. A još niko ne odgovara za smrt naše Džene, koja je bila zdrava, koja je imala jednu rutinsku operaciju u neadekvatnim uslovima.To je sve naša država i naš zakon!“, piše majka Amila Gadžun.

Smatra da su dali vremena Tužilaštvu da rade na slučaju. Uz dogovor sa advokatom nisu htjeli održati proteste, nisu htjeli ometati istragu. Iz Tužilaštva ih, kaže, niko ne kontaktira, ne javljaju se na pozive, ni naše, ni pozive advokata. „Mi kao oštećena strana, niti naš advokat nemamo informaciju ni najmanju oko istrage”, piše očajna majka.

„Ukoliko se nastavi ova šutnja iz Tužilaštva, spremna sam svaki dan ispred Tužilaštva stajati sa svojom porodicom. Nećemo ni jesti ni piti. Hoćemo istinu, da neko odgovara. Dobili ste dovoljno vremena da istražite ko je odgovoran za smrt naše Džene”, napisala je majka dvoipogodišnje Džene.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Novi zemljotres u Bosni i Hercegovini

Novo podrhtavanje tla zabilježeno je jutros u Bosni i Hercegovini (7,16 sati) i to prema pisanju EMSC, četiri kilometra...

Možda vas zanima i ovo