Petak, 22 listopada, 2021

Očajni roditelji traže pomoć: Naš sin će postati serijski ubica!

Nemojte propustiti

ocajni-roditelji-traze-pomoc-nas-sin-ce-postati-serijski-ubica_1426077452

Par koji je usvojio sada već sedmogodišnjeg dječaka iz institucije za ovisnike uvjeren je kako njegova opsjednutost noževima i krvlju znači da će jednog dana postati serijski ubica.

Kim i njen bivši muž Ryan usvojili su Rylana dok je bio beba.

Imaginarni prijatelj

Njegova biološka majka je bila ovisnica o drogama, a oba roditelja su imali bipolarni poremećaj.

Par je prestravljen činjenicom da bi dječakovo agresivno ponašanje moglo nauditi nekome, te su u emisiji Dr. Phil zatražili i stručnu pomoć, prenosi Huffington Post.

Kim, koja ima još troje djece, govori da je sve bilo uredu dok nije počela primjećivati da se Rylan ne razvija normalno.

ocajni-roditelji-traze-pomoc-nas-sin-ce-postati-serijski-ubica_1426077452_0“Kada je imao 18 mjeseci, Rylan je znao zadržavati dah sve dok se ne bi onesvijestio, a sa tri godine je nožem izbo lubenicu i postao još više nasilan”, tvrdi Kim.

Rylan ima imaginarnog robot-prijatelja kojeg naziva Bleeder (onaj koji krvari), koji mu, navodno, govori da cijelu svoju porodicu ubije noževima.

“Govori o tome kako će podići noževe iznad glave i zabiti nam ih u grudi. A kada mu je bilo šest godina, zaključao se u kupatilo u kojem je našao bratov brijač, te razrezao vrhove prstiju jer je htio da ih vidi kako krvare. U Rylanovoj glavi Bleeder je bio taj koji mu je rekao da uradi to kako bi vidio krv i osjetio bol”, govori dalje Kim.

Terapijsko držanje

Kako kažu očajni roditelji, njihov najveći strah je da im sin ne postane napadač u nekoj školi, masovni ili serijski ubica.

Liječili su ga u sedam različitih bolnica, ali bez uspjeha.

“U posljednje tri godine nismo proživjeli ni jednog normalnog dana”, govori Rylanov otac Ryan.

Kada baš izgubi kontrolu, roditelji posežu za terapijskim držanjem koje u ovom slučaju podrazumijeva da ga fizički drže dok se ne smiri.

“Ne uživamo nimalo u tome i to je baš nužno zlo”, govori Ryan, te dodaje da ih dječak, osim što se nasilnički ponaša, i psuje.

“Rylan je jednog dana poplavio WC školjku. Kada sam je izmakao od zida, našao sam dva žileta, viljušku i penkalo, dakle, krio je oštre predmete. Bojim se da će jednog dana ubiti nekoga”, očajan je otac.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo