Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Očajničke reakcije iz Dodikovih redova na zahtjeve Valentina Inzka, ovo ih je razbjesnilo!

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko uputio je pismo rukovodstvu Skupštine entiteta Republika Srpska i predsjednicima svih klubova u NSRS-u u kojem traže da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je NSRS dodijelila osobama osuđenim za ratne zločine.

“Klub poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske insistirat će da visoki predstavnik Valentin Inzko “svim srpskim poslanicima dostavi na srpskom jeziku i ćirilici” njegovo pismo u kojem inicira vraćanje povelja s odlikovanjima ratnim zločincima”, rekao je šef ovog kluba Igor Žunić.

Žunić je naveo da je Inzko poslao pismo klubovima poslanika u entitetskoj Skupštini te da su poslanici to “pismo pročitali i preveli, jer kao što poznaju strane jezike, tako poznaju i taj jezik na kojem je on pisao”.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

– Koliko god on kroz to pismo ocrnio srpski narod i nametnuo kolektivnu krivicu, što je nedopustivo u političkim okolnostima koje jesu u BiH, ali i nedopustivo uopšte u političkim okolnostima u bilo kakvoj vrsti politike, insistirat ćemo i od predsjednika Narodne skupštine da se od Inzka traži da se srpskim poslanicima obrati na srpskom jeziku i ćirilici – rekao je Žunić.

On je izrazio nadu da Inzko razumije procese i stanje u BiH i da će razumjeti i ovaj zahtjev.

-Ako to ne razumije, onda ne znamo zbog čega je ovdje i šta uopšte radi u BiH, rekao je Žunić, javlja Srna.

Podsjećamo, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko uputio je pismo rukovodstvu Skupštine entiteta Republika Srpska i predsjednicima svih klubova u NSRS-u u kojem traže da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je NSRS dodijelila osobama osuđenim za ratne zločine.

Nakon pisma uslijedile su reakcije iz političkih stranaka u RS-u, a čini se kako su ovog puta složni u jednom, a to je odugovlačiti odgovor na Inzkov ultimatum smišljajući izgovore.

Pismo Valentina Inzka

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo