Subota, 18 rujna, 2021

Očekuje nas period sunčanog i stabilnog vremena, a evo kada nam ponovo dolazi snijeg

Nemojte propustiti

U Bosni i Hercegovini će do kraja sedmice preovladavati umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prijepodne u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni mogući su magla ili niska oblačnost.

U centralnim i sjevernim područjima Bosne u jutarnjim satima očekuje se mraz, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, jutarnje temperature zraka kretaće se između minus pet i jedan stepen Celzijusov u Bosni, a u Hercegovini do sedam stepeni.

Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni imaće vrijednosti od dva do osam stepeni Celzijusovih, a u Hercegovini do 12.

U ponedjeljak i utorak (29. i 30. januar) zadržaće se suho i stabilno vrijeme.

Od srijede 31. januara pa do 5. februara, prema sinoptičkim kartama očekuje se nestabilno vrijeme sa snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hecegovini.

Temperature zraka biće niže u odnosu na posljednju sedmicu januara. Maksimalne temperature kretaće se između minus dva stepena Celzijusa i tri u Bosni, a u Hercegovini do pet stepeni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izetbegoviću nije jasno šta ne razumije visoki predstavnik: “Pravo Hrvata i njihovih predstavnika je da štite vitalni nacionalni interes, a ne da rade ovakve...

Izetbegović se osvrnuo kratko i na stav visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta o Izbornom zakonu. Osvrčući se...

Možda vas zanima i ovo