Četvrtak, 28 listopada, 2021

Očekuje se veći dolazak turista u Hercegovinu

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Predstavnici Turističkog klastera Hercegovine (TKH), koji čini 25 poslovnih subjekata iz sektora turizma u Hercegovini, uspješno su se predstavili na jednom od najvećih međunarodnih sajmova turizma ITB Berlin u Njemačkoj koji se održavao početkom ožujka.

Kako je priopćeno iz Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu – REDAH, s predstavnicima njemačkih turističkih agencija i tour operatera ostvaren je značajan broj kontakata, a što je otvorilo mogućnosti za unapređenje suradnje u ovoj i nadolazećim sezonama.

Tijekom trajanja sajma održan je i sastanak predstavnika TKH-a s vodećom turističkom agencijom Thomas Cook koja godišnje usluži preko 23 milijuna kupaca.

Članovi TKH-a su zadovoljni umrežavanjem i uvezivanjem sa susjednim zemljama, poput Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije. U suradnji s tour operaterima iz navedenih zemalja u mogućnosti su kreirati cjelovitiju ponudu i privući veći broj turista s udaljenih tržišta poput Južne Koreje, Kine i Japana.

Članovi TKH su također naveli da se kroz izlaganje na ITB Berlinu po prvi put otvorila mogućnost suradnje i s istočnim tržištem, odnosno s partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prema najavama, u Hercegovini se u 2015. godini očekuje dolazak turista iz Turske, Njemačke, Italije, Francuske, Španjolske, Austrije, Švedske, Lebanona, Južne Koreje, Taiwana, Kine i Japana, te iz Argentine i Brazila. Također značajan broj turista se očekuje i iz zemalja regije Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Kroz kontinuiran rad na kreiranju novih turističkih proizvoda, izgradnji kapaciteta uposlenih u turizmu, uvezivanjem i značajnoj promociji, članovi TKH-a navode zadovoljstvo zajedničkim djelovanjem i također smatraju da takav pristup doprinosi porastu dolazaka turista za 4 posto u ovoj godini.

Predstavljanje na berlinskom sajmu realizirano je uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA) te uz tehničku potporu Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu – REDAH i sufinanciranje članova TKH-a, stoji u priopćenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo