Srijeda, 12 svibnja, 2021

Očeva oporuka žestoko posvađala porodicu: Djeca ratuju zbog nasljedstva od 35 miliona eura

Nemojte propustiti

Zadranka Sandi Opačak sa stalnom adresom u Münchenu, sudu je tužila majku, brata i sestru jer drži da je oporuka njezina pokojnoga oca, poznatog poduzetnika Zvonka Ninčevića, krivotvorina.

Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr

U optužnom prijedlogu Opačak tvrdi da je potpuno isključena iz nasljedstva koje se procjenjuje na 262 miliona kuna (35 miliona eura). Osim vlastite obitelji, u tužbi navodi da su krivotvorenju oporuke “kumovali” kardiolog iz zadarske Opće bolnice dr. Zorislav Šušak i medicinska sestra Silvia Gvardiol.

Oporuka, za koju Opačak tvrdi da je krivotvorina, navodno je sačinjena u pet primjeraka i potpisana u bolnici početkom lipnja 2008. godine, dok je pokojni Zvonko Ninčević ležao na Odjelu kardiologije. Svaki od pet primjeraka navodno je imao različite pokojnikove potpise. O tome tko je i kakvu ulogu imao u čitavom slučaju pokušat će se razriješiti na Općinskom sudu u Zadru, gdje je početkom tjedna počela sudska rasprava, na kojoj su saslušani optuženi. Svi su pred sudom rekli kako se ne osjećaju krivima za djela koja im se optužnim prijedlogom stavljaju na teret.

– Pokojni Ninčević iza sebe je ostavio golemu i vrijednu imovinu, među ostalim dio zgrade u kojoj je smještena Županijska Gospodarska komora u Zadru i poslovni prostor u Radićevoj u kojoj je smještena drogerija, rekao nam je Damir Hećimović, odvjetnik Sandi Opačak.

Osim toga spor se vodi oko još niza nekretnina na prostoru Zadarske županije. Liječnik Šušak i sestra Gvardiol posvjedočili su kako je pokojni Nižić tijekom boravka u bolnici bio svjestan svega, te da je osobno zamolio doktora da mu bude svjedok pri potpisivanju oporuke.

Pokojnikov sin Branimir Ninčević sudu je pak rekao kako mu je majka rekla da otac traži da iz kuće donese oporuku iz sefa. Pokojni Ninčević navodno je na bolničkom krevetu za sebe pročitao oporuku, te zamolio liječnika da mu bude svjedok, a doktor upitao medicinsku sestru da i ona stavi svoj potpis. Sin Branimir nadalje je dodao kako je otac sastavio oporuku u kojoj je njemu ostavio polovicu imovine, a svakoj od dviju kćeri po četvrtinu.

Suđenje se nastavlja potkraj idućega mjeseca kada će se grafološki vještačiti oporuka. Pokojni Zvonko Ninčević, nekada vlasnik tvrtke Bayern Commerce, i prije šest godina bio je zanimljiv medijima. Tada je morao iseliti iz elitnoga poslovnoga prostora na samoj Kalelargi, oko kojega se sporio s poduzetnikom Jadrankom Lisicom. Obojica su polagala pravo vlasništva nad nekadašnjim prostorom bivše beogradske izdavačke kuće Rad.

Lisica je pobijedio na sudu i deložirao Ninčevića. Početkom dvijehiljaditih pokojni Ninčević se sporio i s bivšim gradonačelnikom Nina Jakovom Šalovom, oko vlasništva nad nekretninom koja je ranije bila u vlasništvu slovenske Lesnine.
(24sata.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo